Благодарение на Netflix имаме възможност да гледаме оригинални продукции от най-различни държави. Именно така се родиха хитове като испанския Money Heist и корейския Squid Game. И все пак най-стриймваната неанглоезична продукция на платформата е друга.

Squid Game, риалити шоуто по хитовия сериал на Netflix и обвиненията на участници за условията в него

Пострадаха ли хора в риалитито по Squid Game

Какво споделят участници

Това е Troll - норвежки филм, чиято премиера беше през 2022 г. и за първите си 91 дни в платформата беше пуснат 103 милиона пъти. Той оглави и класациите за най-гледаните филми в Netflix в САЩ, Великобритания и родната си Норвегия.

Филмът се базира на скандинавската митология и залага на популярен образ от нея - троловете. Мощна експлозия в планина в Норвегия събужда гигантски древен трол, който започва да тормози региона, а безстрашна палеонтоложка се опитва да го спре.

Очевидно светът продължава да гледа приказки и интересът към Troll е голям, защото Netflix вече са поръчали продължение на създателите му - режисьорът Роар Утанг ("Лара Крофт" от 2018 г.), който е и сценарист заедно с Еспен Аукан.

"Да направя Troll е сбъдната мечта, а отзвукът, който нашият норвежки филм получи по света, невероятен", казва Утанг пред Deadline. Докато чакаме продължението, ще използваме да наваксаме и гледаме Troll.