За филма Borderlands се говори още от 2015 г., когато стана ясно, че Lionsgate работи по адаптация на популярната видео игра.

Кевин Харт, Borderlands, Кейт Бланшет и участието на актьора във филма, базиран на видео играта

Кевин Харт ще партнира на Кейт Бланшет в Borderlands

Това ще бъде интересно

Доста години обаче положението бе "развитие в застой", докато през 2020 г. не започна същинската работа по филма. През 2021 г. пък разбрахме, че Кейт Бланшет и Кевин Харт ще са две от основните действащи лица в него.

Сега вече бе пуснат и първи трейлър, който да ни потопи в атмосферата на Borderlands, която е доста позната, но за това след малко.

Филмът ще проследи Лилит (Бланшет), която е отритната от родната си планета Пандора, но ѝ се налага да се завърне. С помощта на сформиран от нея отряд от неудачници тя ще се опита да намери и разбие легендарен трезор, в който се смята, че има безмерни богатства.

В екипа ѝ са още наемния убиец Роланд (Харт), лудият учен д-р Танис (Джейми Лий Къртис), разрушителката на всичко, до което се докопа, Тини Тина (Ариана Грийнблат), помощникът ѝ Криег (Флориан Мунтеану) и сладичкия робот Клаптрап (Джак Блек).

Кевин Харт, Borderlands и формата, в която е влязъл за филма

От комик до нацепена екшън звезда

Кевин Харт не спира да изненадва

Заедно всички те ще минат през какви ли не щури приключения и опасности в опит да забогатеят. Колкото до трейлъра - и подбраната музика, и дори някои от диалозите и сцените напомнят изключително много на "Пазителите на галактиката" на Джеймс Гън. Да не кажем дори, че ни напомня и на "Отрядът самоубийци" на Гън.

Borderlands е по кината от август 2024 г.