От създаването си през 2012 г. най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org се гордее с близо 90 000 доброволци, които са подкрепили над 2500 инициативи в повече от 300 населени места в България.

Павел Кунчев, TimeHeroes и Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ

Героите на нашето време

Павел Кунчев за доброволчеството, за TimeHeroes и за Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ

Всички тези доброволци имат регистрация в сайта и поне веднъж са натиснали зеления бутон "Ще участвам" в някоя от мисиите. Което означава, че поне веднъж са били готови да се отбият до куриерски офис, за да изпратят ценна и необходима вещ на непознат, да прекарат един ден в социална кухня, за да зарадват някого с топла храна, да разходят куче от приют... Или просто, да подкрепят нечия битка за по-добър живот с най-безценния си ресурс - своето време.

През настоящия октомври TimeHeroes.org празнува своя 10-годишен юбилей. Прави го с необикновена интерактивна изложба "Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев".

Екип на Спасителен център за диви птици на „Зелени балкани” освобождава в природата излекуван царски орел

Източник: TimeHeroes.org/Денислав Стойчев

Екип на Спасителен център за диви птици на „Зелени балкани” освобождава в природата излекуван царски орел

Денислав Стойчев е документалният фотограф, който през последната година пропътува над 5000 километра, за да заснеме 27 доброволчески акции. За това време той успява да улови моменти на взаимопомощ и съдействие между доброволци, работещите в гражданския сектор и хората, които получават подкрепа.

За разлика от други изложби, "Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев" има нужда от всички нас, за да бъде довършена. Затова и освен да разгледат, посетителите ѝ ще могат да допълнят основните кадри, подбрани от куратора Надежда Павлова, с останалите фотографии, които все още не са разположени на стените на галерията. 

Две момичета се радват на получени коледни подаръци от неизвестни  добродетели

Източник: TimeHeroes.org/Денислав Стойчев

Две момичета се радват на получени коледни подаръци от неизвестни добродетели

А кадрите улавят взаимодействието между ментори и деца от уязвими групи, доброволчески дни в социални кухни, разходки на доброволци с хора с увреждания, едно дежурство на горещата линия за пострадали от насилие на "Асоциация Анимус", високопланински почиствания, каузи в подкрепа на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни от войната и усилията на доброволци и бежанци да създадат свой "Втори дом" в Пловдив.

Фестивалът Open Buzludzha 2022 осигурява средства за обезопасяване на паметника “Бузлуджа” и отварянето му за посетители

Източник: TimeHeroes.org/Денислав Стойчев

Фестивалът Open Buzludzha 2022 осигурява средства за обезопасяване на паметника “Бузлуджа” и отварянето му за посетители

"Фотографиите на Денислав разказват за доброто, в което можем да участваме. Доброто, което не е облечено в бални рокли, лъскави обувки и силикон, а едно такова скромно, но истинско, без микрофони и лимузини, дето ще го срещнеш по разбити междуселски пътища и ще пътуваш няколко дни до него", казва Надежда Павлова.

Откриването на интерактивната изложба "Ще участвам" е на 4 октомври от 18 ч. в софийската галерия Doza. Всеки, който иска да я види и да участва в нея, може да го направи до 14 октомври.

Доброволци участват в облагородяването и разрастването на приюта за кучета Every Dog Matters в Костинброд

Източник: TimeHeroes.org/Денислав Стойчев

Доброволци участват в облагородяването и разрастването на приюта за кучета Every Dog Matters в Костинброд

Паралелно с изложбата екипът на TimeHeroes готви и редица събития, включващи видеа с авторска поезия на Петя Кокудева, Албена Тодорова и Стефан Икога с фокус върху колективната сила на доброволчеството, както и специално печатно издание с фотографии на заснетите от Денислав Стойчев инициативи, което ще се разпространява безплатно на различни места в цялата страна.

Кампанията ще приключи в края на годината, а по случай Международния ден на доброволчеството (5 декември) част от заснетите от Денислав кадри ще излязат и в градска среда, където също ще могат да бъдат разгледани свободно, за да достигнат до по-широка публика.

TimeHeroes, Героите 2020 и кои са доброволците и организациите, удостоени с наградата

Това са заслужилите герои на 2020

Добрите хора са сред нас и помагат

"Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев" е в галерия Doza от 4 до 14 октомври. Повече информация има във Facebook.