Последните две години бяха изключително тежки за феновете на The Witcher и книгите на Анджей Сапковски за Гералт от Ривия.

The Witcher, Хенри Кавил, Лиъм Хемсуърт и изненадващата новина за отказа на героя от сериала

Изненадващият отказ на Хенри Кавил от The Witcher

Ето кой ще заеме мястото му

Просто защото в края на 2022 г. Хенри Кавил обяви, че трети сезон ще бъде последен за него и той ще бъде заменен от Лиъм Хемсуърт. Това не се хареса на феновете на сериала, които обожават Кавил и неговата отдаденост като фен на книгите.

През миналата година пък бе пуснат и въпросния трети сезон и много фенове обявиха намерението си да бойкотират следващия сезон, в който Хемсуърт ще е в ролята на Гералт. Ще видим дали това ще се случи много скоро, защото работата по четвърти сезон официално е започнала.

Това става ясно от видео в Instagram, на което се вижда как основните актьорите са се събрали, за да прочетат сценария. От описанието към поста пък става ясно, че The Witcher трябва да има и пети сезон, който да бъде последен.

Това е значителна промяна, защото преди няколко години, когато очаквахме да видим първи сезон, бяха заявени планове, че ще се подготвят поне седем сезона - колкото и са книгите на Сапковски. 

От The Hollywood Reporter разбираме, че четвърти и пети сезон ще са базирани на последните три книги на полския автор - "Огнено кръщение", "Кулата на лястовицата" и "Господарката на езерото" (изд. Сиела).

The Witcher и обясненията на продуцента Томаш Багински, че третият сезон е "опростен" за американските зрители

По-глупави ли са американските зрители

Според продуцента на The Witcher

Е, четвърти сезон ще видим какво ще се случи с Гералт, Сири и Йенефер след като пътищата им се разделиха в края на трети сезон. За момента няма обявена дата, на която да очакваме новия сезон, но предвид всички обстоятелства предполагаме, че това ще се случи догодина.