Едва ли скоро хората ще спрат да говорят за "The Last Of Us: Последните оцелели", защото сериалът на HBO успя да привлече вниманието не само на почитателите на играта, но и тези на хубавите сериали.

The Last Of Us: Последните оцелели, Педро Паскал, Бела Рамзи и какво да очакваме от първия епизод на сериала на HBO

Какво да очакваме от "The Last Of Us: Последните оцелели" на HBO

Може би най-добрата екранизация по игра правена някога

Епизод три, озаглавен Long, Long Time, който беше излъчен преди няколко дни, предизвика същински фурор сред критиците, които го оценяват изключително високо. В Rotten Tomatoes епизодът е оценен с цели 97% от критиците.

Очевидно историята на Бил (Ник Оферман) и Франк (Мъри Бартлет) и начинът, по който беше разказана, им е допаднал изключително много. Не същото обаче е положението при феновете, които определено можем да кажем, че са раздвоени. В следващите редове ще има леки сюжетни разкрития за епизод три, така че всеки, който не го е гледал, може да спре с четенето тук.

Ако критиците обожават видяното, то в социалните мрежи хората не са единодушни в това дали са очаровани от епизода. Някои подкрепят тезата, че епизодът е бил изключително добър, но други са откровено разочаровани и дори го окачествяват като най-лошия до момента.

Една от причините може би е фактът, че фокусът на историята бе върху хомосексуална двойка. Но друга е, че всъщност създателите на "The Last Of Us: Последните оцелели" са променили доста сериозно историята и съдбата на Бил от играта.

Според Mashable, именно любовната история между Бил и Франк до момента е най-голямото отдалечаване на сериала от играта. Във видео зад кадър Нийл Дръкман, създателят на The Lat of Us, казва, че именно епизод три е бил е един от първите, които са били обсъдени с Крейг Мазин.

Дръкман смята, че ако отклоняването от играта прави историята или по-лоша, или я оставя непроменена като заряд, то няма смисъл от подобно нещо. Но ако това отклоняване е за добро, то той е напълно съгласен. 

Мазин, който преди да създаде "The Last Of Us: Последните оцелели" бе отговорен за "Чернобил", допълва, че в играта, когато Бил се появява на хоризонта той е сам и само се знае, че е имал половинка в лицето на Франк, но той е мъртъв.

"The Last Of Us: Последните оцелели" и какво подсказва тийзърът на четвърти епизод на сериала

Нови премеждия и борба за оцеляване в 4 епизод на "The Last Of Us: Последните оцелели"

Ето какво ни подказва тийзърът

И точно в това Мазин е видял възможност да обогатят историята и да я променят за добро. Питър Хоар ("Греховно"), който е режисирал трети епизод, пък казва, че е искал персонажите в последните сцени да не са прекалено емоционално от случващото се, защото по този начин оставят цялата емоция за зрителите.

Но отново връщайки се на рейтингите, ще видим, че в IMDb, където оценките се дават предимно от зрителите, трети епизод е най-ниско оцененият до момента от сериала.