За феновете на едноименната видео игра The Last of Us вероятно е едно от най-чаканите заглавия. За тях, както и за феновете на добрите постапокалиптични истории, НВО Мах пусна и първи трейлър на сериала.

The Last of Us, Габриел Луна и участието на актьора в сериала, базиран на едноименната игра

Терминатор влиза в адаптацията на The Last of Us

Габриел Луна ще взема една от главните роли в сериала, базиран на едноименната игра

The Last of Us събира на екран и някогашни колеги от Game of Thrones.

Говорим за Педро Паскал и Бела Рамзи, които са в двете главни роли - на Джоел и Ели. Действието се развива около двайсет години, след като човешката цивилизация е била унищожена от смъртоносни гъби кордицепс.

Джоел е оцелял и сега е бил нает да изкара тайно 14-годишната Ели от ужасяващата зона на карантина. Момичето ще има огромна роля в търсенето на противоотрова на подобната на зомби апокалипсис пандемия, която покосява цяла Америка.

Deadline изтъкват, че трейлърът ни показва някои знакови моменти от играта като бягството на Джоел и Ели от карантинената зона, разрушаването на двата небостъргача, въртележката, на която Ели се вози с приятелката си Райли и Джоел, който бяга с дъщеря си Сара в първите дни от пандемията.

В The Last of Us участват още Габриел Луна, Мъри Бартлет, Ник Оферман, Анна Торв. Премиерата ще е през 2023 г. по НВО Мах.