Кристофър Нолан си е изградил име с филми като "Генезис" (2010 г.), "Интерстелар" (2014 г.) и "Дюнкерк" (2017 г.).

Робърт Патинсън, Джон Дейвид Уошингтън в Tenet  - новият филм на Кристофър Нолън

Режисьорът на "Интерстелар" надминава себе си

Който изглежда повече от амбициозен

И именно заради тях очакванията към всеки следващ са много високи. Ето защо се очаква Tenet да привлече много хора по кината въпреки пандемията.

Оказва се обаче, че с логото филма е възникнал проблем. В тийзър, разпространен в края на миналата година, виждаме как името на филма е изписано с обърнати последни две букви.

Това е заигравка със сюжета и е доста яко, но проблемът е, че има реално съществуваща компания със същото име и лого.

Tenet Components произвежда части за колела и е факт от 2018 г., като последните две букви от Tenet са изписани на обратно.

Ето защо бързо след появата на тийзъра през декември 2019 г. от Tenet Components пишат в Instagram, че въпреки сходствата не са замесени във филма на Нолан и не знаят дали сходните лога са плод на случайност, или режисьорът се е вдъхновил от тяхното.

Най-голямото им притеснение е хората да не си помислят, че те са откраднали логото от филма. Това стига до очите и ушите на Warner Bros. благодарение на интервюто на Pinkbike със създателя на Tenet Components - Тайлър Дисчайн.

От студиото веднага се свързват с Кристофър Нолан, който изпраща имейл до Тайлър. В него режисьорът пише, че е работил по логото на филма през последните шест години, мислейки си, че създава нещо уникално, но е разбрал, че и Tenet Components са били водени от същия стремеж.

Нолан завършва имейла с готовността да спре да използва логото на Tenet с обърнати последни две букви, защото разбира притесненията на компанията. 

Tenet, Кристофър Нолан, Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън и пълен трейлър на филма

Кой ще предотвратява Трета световна война

Пълен трейлър на Tenet на Кристофър Нолан

От сайта на Tenet Components виждаме и отговора, с който компанията позволява на режисьора да ползва логото, при условие че то е с друг шрифт или стилизация. Тайлър също така е поискал Warner Bros. да пуснат официално прессъобщение, в което да пояснят, че между филма и Tenet Components няма нищо общо.

Очевидно, Кристофър Нолан е решил да се откаже от логото с две обърнати последни букви, защото в трейлъра на Tenet от миналата седмица то е различно, пише The Playlist.