Риболовът е голяма тръпка и това го знае всеки, който поне веднъж е хващал въдица в ръка в опита да улови някоя риба.

Понякога се получава, понякога не, но опитните рибари знаят, че човек не бива да се отказва. Знаят също така, че колкото по-голяма е уловената риба, толкова по-силна е тръпката от преживяването.

Том Доув и Нийл Спунър знаят това прекрасно, защото са хващали не една и две големи риби. Ще продължат да го правят и в новия седми сезон на предаването "Чудовищни шарани".

Снимка 612473

Източник: Viasat Explore

Както подсказва заглавието, двамата няма да ловят какви да е риби, а само шарани и то колкото се може по-големи. Знаейки, че всяко езеро предлага различни условия и може да покрие целия спектър на модерния риболов на шарани, ще ни покажат тънкостите, които са усвоили.

В четирите епизода от сезона Том и Нийл ще се отправят към четири различни точки в Европа, където ще се опитат да хванат "чудовищни" шарани. Техните спирки ще бъдат Лак дю Салагу в южна Франция, язовира Ореляна в югозападна Испания, парка Брента в Италия и Евро Аква в Унгария.

Именно последното е дом на един огромен шаран с тегло от 50 килограма, както и на още няколко риби, които тежат над 40 килограма.

Премиерата на "Чудовищни шарани" е на 1 април от 22 ч. по Viasat Explore