От началото на войната в Украйна безброй различни организации, както и милиона хора по света се опитват да подпомогнат пострадалите от руската агресия по всякакви начини - с даряване на средства, с доброволчество, с предоставяне на подслон или на безплатни услуги.

ФотоФабрика и Украйна: Архивите на едно престъпление - изложбата с кадри от войната, заснети от фоторепортерите на Reuters

Украйна: Архивите на едно престъпление

Войната през обектива на фоторепортерите на Reuters

Компанията за аудиокниги Storytel също се включи, а усилията й са насочени към най-малките.

Полският екип на Storytel създаде платформа с приказки на украински език, които са налични абсолютно безплатно на всяко устройство и по всяко време. Нарича се Kazky, което означава "приказки" на украински и в момента на нея има налични 40 аудиоистории.

Снимка 579186

Източник: Storytel

"Когато войната между Русия и Украйна започна, големи потоци от бежанци веднага потърсиха закрила в Полша. Полският екип на Storytel искаше да помогне на хората, търсещи спасение, по всякакъв начин и така се роди тази близка до сърцата ни инициатива. Искаме да помогнем на украинските деца поне за момент да се откъснат от реалността като избягат в магичния свят на приказките", казва Лиза Василева, регионален мениджър на Storytel за България.

Компанията приканва издатели от цял свят, които имат възможност, да се включват в инициативата, като изберат свое детско съдържание, което да преведат на украински език и да качат на сайта www.kazky.com.