Малко са авторите, които се радвам на верни фенове, готови да изгледат абсолютно всяка екраницазия по творчеството им. И Нийл Гейман е един от тях. Сериалът Sandman на Netflix е в очакване на втори сезон, а "Добри поличби" - на трети.

"Дългата разходка" на Стивън Кинг с екранизация от Франсис Лорънс

"Дългата разходка" на Стивън Кинг - на филм

Време беше

Безспорно обаче стоп моушън екранизацията на "Коралайн" е едно от най-популярните произведения на Гейман на хартия и на екран. Режисьорът му Хенри Селик съобщи, че готви нова кино адаптация по книга на писателя, която той вижда като своеобразно духовно продължение на "Коралайн".

Става дума за The Ocean at the End of the Lane ("Океанът в края на пътя"). Селик коментира пред Variety, че бъдещият филм, който също ще бъде стоп моушън, ще "допълва" историята на Коралайн.

Нийл Гейман

Източник: GettyImages

Нийл Гейман

"Вместо дете, което попада в отвъден свят с една страховита майка, тук имаме страховита майка, която идва в нашия свят, за да сее хаос в живота на едно дете", казва режисьорът.

За момента няма повече яснота кога започва работата по "Океанът в края на пътя". Новината обаче е чудесен повод да си припомним и двете новели на Нийл Геймън, издадени на български от изд. "Бард".