Ямайският спринтьор Юсейн Болт все още държи рекорда за 100 метра - 9.58 секунди. Но в последните дни все повече се говори за един индиец, който бива сравняван с него.

Шринивас Гоуда е на 28 години, от град Мудабидри и се препитава като строителен работник. Не с това обаче стана известен на света, а с участието си в състезание по укротяване на бикове в кал - Камбала, където се спринтира 142 метра сред рогатите животни.

Гоуда успя да измине разстоянието за 13.42 секунди, а стоте метра е минал за 9.55 секунди. Това прави постижението му по-добро от световния рекорд на Болт.

Снимка 467114

Източник: Facebook / Dhirendra Rajput

Големият интерес към Шринивас и сравненията му с олимпийския медалист обаче не бяха приети положително от местните власти.

Снимка 467115

Източник: Facebook / Itanagar TODAY

Те заявиха, че подобни сравнения не са много подходящи, защото на големите състезания има много по-точна техника за измерване на скоростта, пише BBC.

Снимка 467117

Източник: Facebook / Uttam Mohanty

Самият Гоуда обаче е бил доста развълнуван от постижението си и от рекорда, който се твърди, че е подобрил.

Луис Пю, Антарктическата полярна шапка и първият човек, който преплува глетчерно езеро

Няма такъв човек

Да плуваш в езеро на върха на глетчер

А сега му предстои да мине на проби и да направи опит да влезе в спортните среди. С неговата видимо добра подготовка и издръжливост, нищо чудно да го видим и на пистата един ден.