Докато в България всички се вълнуват от номинациите на Мария Бакалова за поддържащата й роля в Borat Subsequent Movie Film, Саша Барън Коен даде да се разбере, че няма да има повече филми за Борат.

49-годишният актьор даде интервю за ET, в което излага и причините за решението си да не прави трети филм за колоритния си герой. "На няколко пъти се наложи да слагам бронежилетка, за да снимаме определени сцени. А човек не иска да прави такова нещо прекалено често. Предпочитам да се придържаме към сюжет със сценарий".

Коен пояснява, че преди снимките на определени сцени актьорите ги мъчат специфични въпроси. "Ще мога ли да изиграя това правдоподобно? Подготвил ли съм се? Работил ли съм достатъчно върху акцента си? А с "Борат" си казваш: Добре, ако няколко човека с пушки изскочат отнякъде, има ли накъде да избягам", разказва той пред ЕТ.

Съвсем логично ни звучи той да няма желание да снима повече подобни филми, ако в началото на снимачния ден основният въпрос е: "Дали днес някой няма да ме застреля?"