Когато ти предложат да използват дома ти за декори на филм срещу солидна сума, едва ли си представяш, че от това може да излезе нещо неприятно. Точно това обаче се случва с Дрейтън Хаус - имението, където е заснет хитовият Saltburn.

Марго Роби и появата ѝ на червения килим за премиерата на трилъра Saltburn

Изрязаният тъмен корсет на Марго Роби, с който пак е зашеметяващо секси

Този път без сладникави розови дрехи

Макар все още да не е пускан на голям екран в България (предстои да го видим на София Филм Фест), филмът на Емералд Фенел се превърна в истинска мания по цял свят. Доказателство за това са многобройните клипчета в TikTok и десетките инфлуенсъри, които правят всичко, за да се докоснат до Saltburn.

А начинът да го направят е, като попаднат в реалното място, където е заснет - Дрейтън Хаус. Впечатляващото имение в Нортхамптъншир датира от XIV век, а от три века е собственост на фамилията Саквил.

Именно Чарлз Стопфорд Саквил е настоящият собственик, позволил на режисьорката да снима филма си там. Той е приятел с родителите на Фенел, освен това наистина е получил в замяна солидна сума: "Такъв тип къщи не се поддържат с вода", коментира Саквил пред Mail on Sunday.

Той обаче допълва, че е наредил на персонала си всеки ден да патрулират около имота, за да "залавят" незаконно влезлите фенове на филма, които искат да се снимат на истинското място, където той е сниман.

Случаите до момента са над 50, за което благоприятства фактът, че край Дрейтън Хаус се намира общодостъпна пътека за разходки. Самата къща, която разполага със 127 стаи обаче, не е отворена за посещения.