"Джон Уик 4" е по кината вече от няколко дни и вече знаем със сигурност, че на хората им е липсвало да виждат как г-н Уик (Киану Рийвс) раздава правосъдие.

"Джон Уик 4" (John Wick: Chapter 4), Киану Рийвс и нов трейлър на филма

Екшънът в "Джон Уик 4" е гарантиран

Новият трейлър е тук

Приходите от бокс офиса са достатъчно категорични. 73,5 милиона долара приходи от САЩ и 64 милиона в световен мащаб са наистина впечатляващи за първите три дни от премиерата. Със своите общо 137,5 милиона долара четвъртият филм от франчайза сложи всички останали в малкия си джоб.

Като дори спокойно можем да кажем, че отвя "Шазам! Яростта на боговете", който за повече от 10 дни има едва 101 милиона долара приходи. Този успех съвсем резонно повдигна въпроса дали все пак няма да видим и пети филм.

Такъв бе заплануван, дори първоначалните планове бяха да бъде заснет веднага след края на снимките на четвъртия. Но плановете са, за да се променят. Въпреки финала на "Джон Уик 4" идеята за още един филм не е отишла тотално в кошчето.

Поне така твърди Джо Дрейк, който е президент на Lionsgate Motion Picture Group. Пред The Hollywood Reporter той казва, че е налице желанието за още един филм, като дори има идеи за различна интерпретация на финала. Ще бъдат обсъдени различни варианти и ще се направи почивка, разбира се, преди да бъде решено дали да има пети филм.

Дрейк допълва, че Киану Рийвс и режисьорът Чад Стахелски твърдо вярват, че не трябва да си играят със зрителите и да просто да се опитат да ги прецакат да отидат на кино. Въпреки това още догодина се очаква отново да видим Джон Уик в действие.

Какво да очакваме от "Джон Уик 4" с Киану Рийвс

Какво да очакваме от "Джон Уик 4" с Киану Рийвс

Г-н Уик ще тръгне на нова самоубийствена мисия

Той трябва да има участие в Ballerina - spin-off сериалът от света на г-н Уик, в който в главната роля ще бъде Ана де Армас. Очакванията са филмът да се появи през 2024 г., а действието във филма да се развива между това в "Джон Уик 3" и "Джон Уик 4".