Всеобщото мнение е, че между ушите на футболистите няма нищо, или поне не много. Може и да е така, но разбира се, има и приятни изключения.

Ромелу Лукаку, Лучано Пасарини и расисткият скандал с журналиста

10 банана и един расистки скандал

Не е добра идея да с епредлагат банани в ефир

Едно от тях е нападателят на италианския Интер - Ромелу Лукаку. Кариерата на белгийския национал e преминала през отбори като Андерлехт, Челси, Евертън и Манчестър Юнайтед.

Няма как да не прави впечатление, че в този списък преобладават английските отбори, което предполага, че Лукаку знае езика добре.

Оказва се обаче, че футболистът владее още цели седем - испански, френски, немски, португалски, холандски и лингала. Последният е диалект, използван в Демократична република Конго, а Лукаку го е научил, за да се разбира с един от бившите си съотборници в Евертън - Яник Боасие.

Осмият език, който Ромелу Лукаку може свободно да говори, е италианският. Това става ясно от интервю на футболиста за италианска медия. Интересното в случая е, че на Лукаку са му били необходими само три месеца, за да достигне до това ниво. 

Ектор Бейерин и как един футболист може да бъде веган, влогър и манекен

Близък план: Ектор Бейерин

Футболистът е живото доказателство, че няма невъзможни неща

Преди време пред ESPN футболистът беше заявил, че за него е важно да изразява себе си правилно пред съотборниците си, а владеенето на повече езици му помага.