Робърт Де Ниро е истински хамелеон в киното. Виждали сме го като гангстер в "Добри момчета", глава на мафията в "Кръстникът", боксьор в "Разяреният бик" или ЦРУ агент под прикритие в "Запознай се с нашите". Но бихме ли си го представили като самия него? 

Робърт де Ниро на 80

Робърт де Ниро в 25 факта

Защото днес един от най-великите американски актьори има рожден ден

Отново Италия, отново Америка и отново престъпни босове. Или с други думи поредната гангстерска история, в която актьорът се забърква. Става дума за филма Wise Guys, по чиято продукция започва работа Де Ниро, пише Variety.

Важно уточнение е, че режисьор на филма ще бъде Бари Левинсън, който е известен най-вече с "Рейнман" и "Да разлаем кучетата", където отново работи с Де Ниро.

Никълъс Пилеги, който е съсценарист на криминалния епос на Мартин Скорсезе "Добри момчета", пък се е заел със сценария на Wise Guys. Продуцент ще е Ъруин Уинклер, който е в същата роля в "Роки" и "Добри момчета".

"Wise Guys" проследява италиано-американските престъпни босове Вито Дженовезе и Франк Костело, които движат своите фамилии през XX век. През 1957 г. Дженовезе се опитва да убие Костело, който в крайна сметка е ранен и иска да се оттегли от мафията.

И ако се питаме кой от двамата ще изиграе Робърт Де Ниро, отговорът е и двамата. За него филмът е завръщане към жанра, който го превърна в звезда. Заедно с "Добри момчета", актьорът изгради своето име в криминални драми като "Кръстникът II", "Коварни улици" и "Казино". 

Робърт де Ниро, Грейс Хайтуър и искането ѝ доходите му да бъдат поделени между двамата

Ще изгуби ли половината си пари Робърт де Ниро

Бившите не прощават

По-скорошните му участия включват "Жокера" и "Ирландецът" на Скорсезе, който използва дигитална технология, за да подмлади Де Ниро и колегите му Ал Пачино и Джо Пеши.