В днешно време на човек му трябват само две неща, за да стане известен - достъп до интернет и нестандартна идея. Останалото е "гледайте ме сега на какво ще се направя".

Ние сме се нагледали на какво ли не в глобалната мрежа и сме категорични, че в онлайн пространството почва ще намери и най-абсурдното хрумване. Защото там всеки може да бъде какъвто си пожелае.

На същото мнение е и Николаос Цитиридис - доскорошен журналист и настоящ stand-up комик (гледали сме го, много е добър), "добро момче, читав човек, малко са му тъпи смешките, ма става". Към така изброените, същият на шега решава да добави още едно призвание - оценител на вафли. Не за друго, а защото "в интернет абсолютно всичко може да е известно и популярно, стига да е по-различно от всичко, което хората са виждали до момента".

И точно защото никой досега не бе писал ревюта на вафли, той решава да прави точно това. Хваща се и на възможно най-страшния бас - този със самия себе си, че ще се докосне до интернет славата.

От журналистиката е взел, каквото иска, видял е и сериозната страна на живота. От комедиантството тепърва започва да граби, а вафленият блог във Facebook му дава едно различно преживяване, въпреки че е просто една "абсурдна ситуация", в която сам се е забъркал.

Николаос е на мнение, че независимо с какво се занимава, човек не бива да го прави посредствено. Затова и се усмихва, когато вижда, че някой прави нещо и влага част от себе си в него. "Дали ще чистиш улици, или ще рисуваш картини за милиони, няма значение, ако чистиш улиците, както никой друг."

Той също влага много от себе си във вафления блог - както време, така и креативност. Налагало му се да прави и жертви - като да изяде за един ден толкова вафли, че след десетата да спре да ги брои. И колкото и ползотворен откъм ревюта да се оказва въпросният ден, Николаос предпочита да не си спомня за него.

Снимка 443864

Източник: Facebook / Ревюта на вафли - РВ

Първоначално пише ревютата под прикритие, но преди няколко месеца решава да разкрие самоличността си. Тогава, след тази постъпка, започва да чува и възгласите "вафльо, вафльо" по време на своите stand-up комедийни участия.

Николаос приема "вафльо, вафльо" като положителната страна на славата. Част от нея е и фактът, че със сигурност е опитвал повече вафли от всеки от нас. Въпреки че създава Facebook страницата на шега и с цел да се надсмее на всички глупости, които се бълват в интернет пространството, днес не съжалява за това си решение.

"Всеки избор е добър, щом ме е довел дотук."

Година след появата на "Ревюта на вафли" в социалната мрежа, идва и първата му книга - "За вафлите и хората". Тя съдържа 42 разказа, в които авторът прави ревю на нещата от живота ("от къпането до бързите кредити") и ги оценява от 1 до 10 по "скалата на един истински вафлоядец".

Книгата ни дава и отговори на въпроси, които иначе никога не бихме задали - както Цитиридис никога не би попитал за безалкохолна бира.

Снимка 443865

Източник: Facebook / Ревюта на вафли - РВ

Идеята за книгата "За вафлите и хората" изчаква правилния момент месеци наред, докато "вселенските взаимовръзки" си казват тежката дума и Николаос се среща с бъдещите си издатели. А с тях нещата се развиват "почти необяснимо бързо". Както стават и всички хубави неща.

Книгата ти съдържа 42 ревюта. Кое е твоето любимо?

Обичам си последното, 42-ро ревю - "Ревю на живота", защото успях да съм по-сериозен в него, а не е лошо понякога да си и сериозен. Все пак, много се радвам на "Ревю на софийските дилъри" и че успях да вдъхна живот на една истинска случка от морето миналата година в "Ревю на палатки".

На много от публикациите ти във вафления блог виждаме и твоята котка. Какво е мястото на котките между вафлите и хората?

Котките са всичко, което хората искат, но не могат да бъдат. Например никога няма да сме непукистите, които котките са. Те са окей със шкембетата си и са царете на интернет, защо и ние не сме така?

Ако животът беше вафла, как би я описал в едно изречение?

Може да си счупиш зъбите, ама си заслужава.

А ако беше вафла, какво име би си избрал?

Вафла "Хумор" и ще има тъпи смешки/късметчета на опаковката: "Една вафла си купила валяк и вече има син гофрета".