24-годишният Райън Грантъм ни е познат от участието си в сериала "Ривърдейл". Дори и да си е правил обаче планове за дълга и успешна актьорска кариера, то той просто вече няма да има как да ги изпълни. И това е така, понеже му предстои да излежи доживотна присъда в затвора.

Райън Грантъм - актьорът, осъден за убийството на майка си и как е планирал да убие канадския премиер Джъстин Трюдо

Кой е актьорът, планирал да убие канадския премиер

Вече е осъден аз убийството на майка си

Райън Грантъм получи наказанието си за убийството на собствената си майка. Самият той се призна за виновен, след като през март 2020 г. е застрелял в тила 64-годишната си майка, Барбара Уейт, докато тя е свирела на пиано. Нови подробности за случая се появиха през юни, когато стана ясно, че канадският актьор е репетирал извършването на престъплението и после си е признал вината във видео, което е било показано в съда.

Освен това ужасно деяние, Райън Грантъм е планирал да убие и канадския премиер Джъстин Трюдо. Според прокурорите обвиняемият е "въоръжил" колата си с три пистолета, боеприпаси, коктейли "Молотов", оборудване за къмпинг и пътна карта. Целта му е била да стигне до къщата на премиера Трюдо и да го убие. В даден момент от пътуването обаче актьорът се е отказал от първоначалната си идея и е замислил да извърши акт на масово насилие в университета, в който учи, пише Entertainment Tonight.

Според BBC Райън Грантъм в крайна сметка е решил да отиде с колата си до полицейски участък във Ванкувър, където е направил пълно самопризнание за убийството на майка си.

След обявяването на доживотната си присъда актьорът признава, че съжалява за ужасното деяние, което е извършил.

Нанси Крамптън Брофи, Даниел Брофи, “Как да убиеш мъжа си” и убийството на мъжа на американката, за което е осъдена на доживотен затвор

Жената, написала “Как да убиеш мъжа си”... след убийството му

И осъдена на доживотен затвор за престъплението

"Боли ме като си помисля колко лошо съм пропилял живота си. Предвид ужасното нещо, съжалението изглежда толкова безсмислено. Но с всяка фибра на тялото си, съжалявам."