Първите два сезона на "Еуфория" бяха абсолютен успех и спечелиха много фенове на състава от изгряващи звезди. Зендая, Сидни Суийни, Джейкъб Елорди, Хънтър Шейфър, Сторм Рейд, Алекса Деми и още други ни пренесоха в света на съвременните американски тийнейджъри, които се борят с проблеми като домашното насилие, употребата на наркотици и дори трафика на хора.

Хънтър Шейфър след “Еуфория” - защо актрисата отказва да играе трансджендър роли

Защо една трансджендър актриса отказва да играе трансджендър роли

Хънтър Шейфър знае точно какво иска

Вторият сезон на сериала на Max приключи още през февруари 2022 г. с кулминация при развитието на героинята на Зендая - Ру. След това обаче последва продължителна пауза, която в един момент бе повлияна и от миналогодишните стачки на актьори и сценаристи в Холивуд.

Протестите обаче вече отдавна приключиха и въпреки това едва доскоро не се знаеше какъв е напредъкът по работата върху третия сезон. Няколко от главните актьори, включително Зендая, също бяха споделили, че не знаят кога ще се завърне сериалът. Това доведе и до спекулации от страна на феновете, че той може и да е отменен.

Междувременно от Max обявиха, че действително имат планове за трети сезон, но тъй като засега е сложен на пауза, казаха, че позволяват на актьорския състав да "да търси други възможности".

За щастие последните новини около напредъка в работата по "Еуфория" звучат далеч по-добре. Нов сезон наистина ще има, но заради основна промяна в сюжета, сценарият се бави.

По думите на Кейси Блойс от Max в продължението ще се завърне основният актьорски състав. Героите обаче ще видим след известен скок във времето, което означава, че те вече няма да са гимназисти.

Пред Variety изпълнителният директор на компанията допълва, че създателят и сценарист на "Еуфория" Сам Левинсън в момента работи по сценария, но заради промяната с времевия скок, процесът невинаги е вървял гладко.

Разбира се, снимките няма как да са започнали, но е достатъчно обнадеждаващо, че сценарий ще има. По думите на Кейси Блойс от Max Сам Левинсън е развълнуван от историята, която пише в момента и я пише активно.

“Еуфория” и отложените снимки на трети сезон - кога ще се завърне сериалът

Лоши новини за третия сезон на “Еуфория”

Ето какви са плановете на HBO

И макар че изпълнителният директор така и не назовава кои точно членове от актьорския състав ще се завърнат за третия сезон, сме наясно, че повече няма да видим две от звездите. Това са Барби Ферейра, която обяви сбогуването си с "Еуфория" и героинята си Кат Ернандес след финала на втория сезон, както и Ангъс Клауд, който изигра наркодилъра Феско и почина от свръхдоза през юли 2023 г., припомнят Entertainmnet Weekly.