Кралица Елизабет Втора и принц Филип са истински рекордьори в кралския двор със своя брак. Двамата са съпруг и съпруга от 20 ноември 1947 години - вече почти 73 години. И ако днес живеят тихо и спокойно старините си, то преди няколко десетилетия не са били толкова тихи и кротки. Особено херцогът на Единбург.

В предстояща нова книга за кралския двор ще бъдат публикувани нови пикантни разкрития за бурния живот на принц Филип в сянката на кралица Елизабет Втора, като акцентът е върху десетките изневери, които му се приписват.

Според книгата, която се основава на свидетелски разкази на приближени, херцогът не е приел никак радостно новината, че съпругата му е обявена за новата кралица на Великобритания. Това се случва пет години след сватбата им, а реакция на принц Филип се помни и до днес от приятелите му.

Снимка 496710

Източник: Facebook / Fatima Galal

Според Майк Паркър, един от близките му, принц Филип на момента е осъзнал, че целият му свят се променя из основи и че с идиличния им съвместен живот е приключено. Дори двамата с Елизабет Втора за известно време спират да си говорят, докато той не се отърси от шока.

Скоро след новината за смъртта на Джордж VI, съпрузите пристигат в Лондон. Още тогава Филип вече е наясно с новата си роля - не на глава на семейство, а просто на подкрепа на съпругата си, която има цялата власт в ръцете си. Въпреки че губи мечтите си за щастлив семеен живот и успешна кариера във флота, херцогът на Единбург остава гордо до жена си, колкото и да му коства това.

След нанасянето им в Бъкингамския двор, принц Филип няколко месеца е в пълен емоционален шок и дори най-малките подробности от новия му начин на живот не спират да го дразнят. Като току-що заела мястото си на престола, Елизабет Втора е зарината с ангажименти, в които той просто няма място. И така се превръща в негласна буква, като съвсем доскоро е командвал свой кораб във флота.

Снимка 402044

Източник: iStock, Land Rover

Други два техни удара по самочувствието на принц Филип са фактът, че прислугата в двореца е инструктирана да служи само на монарсите. Освен това, децата му са принудени да приемат фамилията Уиндзор, с която да се замени неговата - Маунтбатън.

През 1956 г. принц Филип заминава на обиколка на Британската общност по море, свързана с предстоящите Олимпийски игри. Това за него е страхотна възможност отново да е в свои води, но и да подкрепи дейността на съпругата си. Не всичко обаче се случва по план.

Елизабет Втора не е много щастлива от дългата няколко месеца раздяла със съпруга си, но за нея това е начин да му се отблагодари за подкрепата. Скоро след заминаването му обаче до ушите й достигат слухове за любовна авантюра на принц Филип. Доказателства обаче така и няма и двамата успяват да запазят брака си.

Снимка 496708

Източник: GettyImages

А това е само първият от още много пъти, в които името на херцога на Единбург е замесвано в интриги с други жени. Една от тях е много популярната за времето си британска актриса Пат Къркууд, предава Daily Mail.

В сериала на Netflix The Crown пък е включена друга предполагаема афера на принц Филип - с Галина Уланова, една от най-добрите балерини на миналия век. Името му се свързва и с редица диви партита, като пак никой не може да потвърди, че е водил наистина разкрепостен начин на живот.

Дори самата принцеса Даяна, която не е в никак дори отношения с принц Филип, е била убедена, че той има не едно, а няколко извънбрачни деца. Смъртта й обаче оставя тези предположения на заден план и досега няма категорично потвърждение на тази теза.

Снимка 401035

Източник: GettyImages

Поне едно е сигурно - херцогът винаги е бил в компанията на красиви жени. Както тези, които работят за него в кабинета му, така и тези, в които е бил забелязван често да танцува по баровете. Но приятелите му са вярвали напълно на това, че той не изневерява на съпругата си, а просто се забавлява.

Кралица Елизабет Втора, колко милиона притежава и откъде идва богатството й

Колко е богата Елизабет Втора

Истината в цифри

Елизабет Втора винаги е била толерантна към мъжа си и неговото увлечение към женската красота, което е приемала като нещо нормално за всички мъже. Разбира се, това, че му е давала свобода, не значи, не самата тя не е страдала от постъпките му и всички слухове. И въпреки всичко, което са преживели, кралицата и принц Филип никога не са губили уважението си един към друг.