"Перфектни непознати" излиза на екран в Италия през 2016 г. и става толкова успешен заради универсалния си сюжет, че вече дори държи рекорда на Гинес за филма с най-много римейк версии в света - цели 24.

„Докато смъртта ме раздели“ - наградената с “Пулицър” пиеса с премиера на Сцена Дерида

Да оцелееш като травестит в нацистка Германия

Истинската история на Шарлоте фон Малсдорф за първи път на Сцена Дерида

Въпреки че продукцията е нискобюджетна, историята е това, което спечелва зрителите. А каква е тя ли? Всъщност много простичка.

Когато седем дългогодишни приятели, шестима от които семейни, се събират на вечеря, решават да се забавляват, като докажат, че нямат тайни помежду си. За целта всички мобилни телефони са извадени на масата и лични съобщения започват да се четат на глас. Това, което започва да обърква нещата, е, че всеки един от компанията има по няколко живота - служебен, личен и... таен.

Автор на сценария и режисьор на италианския филм е Паоло Дженовезе, чийто текст ще оживее на театралната софийска сцена за първи път.

"Перфектни непознати" се превръща в представление под режисурата на Стайко Мурджев, а актьорите, които ще видим на сцената, са Лилия Маравиля ("Горчивите сълзи на Петра фон Кант"), Елеонора Иванова ("Чалга"), Неда Спасова и Мартин Димитров (сериала "Братя"), Юлиян Малинов и Мила Банчева ("Феята от захарницата"), Михаил Милчев и Пенко Господинов. Сценографията на постановката е поверена на Никола Налбантов, а композитор е Петър Дундаков.

Снимка 635624

Източник: sofiatheatre.eu

Това, с което "Перфектни непознати"всъщност е интересна за гледане, е не толкова заради успешната киноверсия, нашумяла преди няколко години, а заради сложните и неочаквани взаимовръзки между персонажите, които ни карат да се замислим върху теми от съвремието ни, които са неочаквани, но се отнасят към всеки модерен човек.

Хората крием тайни, но това, за което едва ли си даваме сметка, е, че именно тези тайни може да се окажат жестоки оръжия или нещастия. Освен това телефонът, като феномен в живота ни, крие голяма опасност, понеже му доверяваме тайните си. Но какво се случва, когато те излизат наяве... Вероятно е да се окаже, че дори едва познаваме и онези, които смятаме за свои най-близки.

“Момчетата и гръдът” с Александър Кадиев и Мартина Тодорова с премиера в Малък градски театър “Зад Канала”

Загубата, тъгата и обичта на Сашо Кадиев

Какво ново около актьора след напускането на “Преди обед”

"Перфектни непознати" е постановка от афиша на Театър София, но поради ремонт на сградата премиерата ще бъде в Театър "Сълза и смях" на 6 октомври от 19 ч. Следващите дати са 19 октомври и 14 и 29 ноември, а цялата информация е тук.