Peaky Blinders e един от сериалите, чийто финален сезон очакваме с нетърпение тази година. Създателят му Стивън Найт така и отказва да разкрие кога точно ще е премиерната му дата - очакваме я някъде в началото на 2022 г.

Peaky Blinders и първи трейлър на финалния шести сезон на сериала на ВВС

Задава се краят на Peaky Blinders

Какво ни очаква във финалния сезон според трейлъра

Затова пък разкри, че действието в шести сезон ще се развива по време на Втората световна война (както и очаквахме), но и след нея.

"Винаги става въпрос за Великобритания във времената между войните - как уроците от едната война не са научени и се повтарят отново", казва той пред Empire. "Става дума и за края на империята - влизаме във Втората световна и в края й империята вече я няма."

Найт допълва и, че му се искало да продължи историята отвъд 1944 г., за да изследва енергията, която по онова време владее светът. "Смятат шестият сезон като краят на началото на Peaky Blinders", казва той.

Вече знаем, че се подготвя и пълнометражен филм, базиран на историята на семейство Шелби от Бирмингам, но за сюжетът още няма подробности.

Междувременно вселената на Peaky Blinders се разширява - през септември 2022 г. ще бъде премиерата на балетния спектакъл Peaky Blinders: The Redemption Of Thomas Shelby на танцовата трупа Rambert Dance. Шоуто е по сценарий на Найт и ще се играе в много английски градове в края на 2022 г. и началото на 2023 г.