Родената в Златоград Виктория Сиракова открива фотографията в тийнеджърските си години, когато за първи път си взима фотоапарат. Тогава заедно с две свои приятелки обикаля из околностите на града и снима предимно природни пейзажи.

Виолина Младенова - пресечната точка на йогата с фотографията

Виолина Младенова - пресечната точка на йогата с фотографията

Йога инструкторката за пътуванията, за спортът като начин на живот и за снимането на красивите моменти

С течение на времето интересът ѝ нараства и тя започва да разучава повече за техниката и правилата във фотографията. Приятелките се превръщат в модели, а пейзажите Виктория - в сватби. На по-късен етап пред обектива ѝ застават различни инфлуенсъри и известни личности.

През 2021 г. решава да направи голяма крачка както в личен, така и в професионален план - заминава за Америка. Там не само че намира любовта и се омъжва, но и изстрелва кариерата си в друго измерение.

Снимка 670316

Източник: Nishelle Marie Photography

"Възможностите за развитие тук са неограничени. Кариерно постигнах неща, за които не съм и подозирала, че могат да случат точно на мен, и то в такъв кратък период от време", казва тя.

Разбира се, Виктория отдава заслуженото и на своя съпруг, който ѝ е помогнал бързо да се ориентира в тази нова за нея среда. "Всичко е въпрос на търсене на възможности и запознаване с правилните хора."

И така, само за няколко години от сватбен фотограф в Златоград Виктория Сиракова става част от големи събития, на които снима звезди като Бионсе, Ким Кардашиян, Наоми Кембъл, София Вергара, Емили Ратайковски, Шакира и Елза Хоск. За тях и за всички останали, които е снимала, казва, че са обикновени хора, като всички нас.

"Не ми харесва, когато им се слагат етикети. Много често, тези, които са срещнали популярно лице и то не им е обърнало внимание или не е отговорило на очакванията им, са готови да кажат много обидни неща в интернет."

Виктория смята, че и популярните личности имат лоши дни, в които просто искат да се държат дистанцирано, когато не познават някого, но това не ги прави лоши хора.

"За мен те са уникално талантливи, работят много за успеха си, защото той не идва за една нощ", допълва още фотографката.

Оказва се, че за да снима звезди от този ранг, от ключово значение е бързината. И то не само да заснеме кадрите, но и да постигне желаните резултати за това кратко време.

"Понякога, преди да отидем на дадено събитие, имаме 10 минути за снимки и трябва много добре да боравя с техниката и да съм винаги в готовност за случващото се наоколо."

Освен холивудски събития, Виктория Сиракова снима и модни. Към момента е работила за Vogue, Vanity Fair, Forbes, Variety и The Hollywood Reporter.

#FoodGram: Дизайн или кълка - вкусният път на Габриела Христова до кулинарната фотография

Дизайн или кълка - вкусният път на Габриела Христова до кулинарната фотография

Габриела споделя за създаването на перфектната снимка, за сбъдването на голямата мечта и за работата с шеф Силвена Роу

По думите ѝ модните събития са доста по-различни, защото хората са облечени по различен начин, а самата тя трябва да използва различни обективи.

"Чрез модата могат да експериментират, да смесват цветове и да са с наистина много интересни облекла. При холивудските събития е по- стриктен етикет, не съм виждала да има прекалено екстравагантни експерименти със стила", разяснява още Виктория.

Какво усещането да си на голямо холивудско събитие?

Различно. На тях има изключително засилени мерки, влизат само акредитирани фотографи. На червения килим понякога е "борба" за внимание, защото има много фотографи от различни компании, те викат имената на звездите и е трудно понякога да направиш кадър, в които те гледат в твоят обектив. А това са най-продаваните и използвани снимки.

Коя известна личност ви е впечатлила най-много?

Кристин Чиу ми е на сърцето като първата популярна личност, чийто личен фотограф съм. Тя ме намери в социалните мрежи и вече една година работим заедно, като имаме публикация във Vanity Fair, посетихме ревюто на Balenciaga в Лос Анджелис и снимахме преди тя да мине на червения килим на Met Gala в Ню Йорк. Прекарахме също известно време за снимки в Лондон миналата година. Интересно ми е да наблюдавам нейния свят.

А с кои звезди бихте искали да работите?

Аз вярвам че ще ги срещна, въпрос на време е, но ми се иска да работя, като персонален фотограф с Ким Кардашиян, Риана и София Вергара.

От Шумахер и Хамилтън до Джокович и Надал - Любомир Асенов снима най-големите спортисти на планетата

От Шумахер и Хамилтън до Джокович и Надал - Любомир Асенов снима най-големите спортисти на планетата

Какво е да си единственият българин с достъп до всички състезания на F1

Как се справяте с живота в Лос Анджелис и какво е по-различен е той?

Много неща се различават от България, но на мен много ми харесва тук. Например трафикът е много засилен и понякога близки разстояния може отнемат час и половина.

Социалният живот е намален, защото всеки е зает със своето развитие и също разстоянията са по-големи. Изключително скъпо е, но и хонорарите са различни от българските. Много е красиво, но има и квартали, в които има много бездомни и голяма престъпност.

Има много възможности, но също така е и много талантливи хора, които може да те конкурират в проектите, които искаш. Има много какво да се прави и види, къде да се отиде, стига времето и средствата да позволяват.

Заплаха ли е според вас развитието на изкуствения интелект за фотографията?

И да, и не. Помага ни доста, особено с новия фотошоп, който лесно премахва обекти от снимките. И да - защото някои жанрове от фотографията вече започнаха да го усещат, като продуктовите снимки например.