В началото на своята кариера Мария Силвестър излиза на улицата и започва серия от граждански репортажи, в които интервюира отхвърлените и отхвърляните. Подхожда към тях нахално, но не и агресивно, а хората споделят истините си в неприсъщо спокойствие.

"Не съм искала да ставам журналист и май не съм точно в този ресор. Аз съм нещо друго, не знаем точно какво. Точно както не можем да определим като жанр тези видеа, които разнообразяваха големи телевизионни шоута като рубрики."

Сега Мария Силвестър решава да ни припомни тези репортажи, фокусирани върху хората, чийто глас рядко се чува, в новия си арт проект. Те са представени под формата на видеа в онлайн пространството, които дават изцяло нов прочит на този социален експеримент.

Снимка 611566

Източник: “МО!” / Мария Силвестър

Визуалната инсталация е в сътрудничество с ученика и младежки активист от Пловдив Симеон Марков и визуалния артист Калин Серапионов и ще бъде открита официално на 29-ти март в галерия Структура.

Арт проектът, озаглавен МО!, е съставена от три отделни прожекции с общ звуков дизайн от Ангел Симитчиев, изграден единствено от манипулирания оригинален звук. 

MP-STUDIO, Марин Петков, Metamorph и какво сподели основателят на 3D мапинг студиото за компанията и последния им проект

България има своите визуални супер нинджи и те са най-добрите в света

Марин Петков за Metamorph и за най-големите постижения на MP-STUDIO в 3D мапинга

Заглавието на произведението цитира един от най-известните репортажи на Силвестър, в който човек преминава през кадъра, прекъсва интервюто и вбесен казва по средата му: "МО!".