Юни е тук - ура за лятото! Както и за особено богатото кино забавление, което ни предлагат повечето от филмите, които излизат през този месец.

"Спайдър-мен: През Спайди-вселената"

Един Спайдър-мен не стига. Затова тийнейджърът Майлс Моралес се завръща отново като новия Спайди и отново се обединява и с други версии на супергероя. Този път до него ще е Гуен Стейси като Спайдър-уоман, с която ще кръстосват Спайди вселената, докато се опитват да преборят мощен злодей. Анимацията е с гласовете на Шамик Мур, Хейли Стайнфелд, Иса Рей, Джейсън Шуорцман, Оскар Айзък.

От 2 юни

"Трансформърс: Възходът на зверовете"

Нова порция от успешния франчайз ни среща с нов вид Трансформъри. През 1994 г. двойка археолози от Бруклин се натъкват на древен конфликт, който заплашва да разруши планетата ни. В дългогодишната битка на Автоботите и Десептиконите на Земята се включват три враждуващи фракции на Трансформърите - Максимали, Предакони и Тероркони. Въпросът е какво е мястото на човечеството в тази война? С гласовете на Мишел Йео, Пийт Дейвидсън, Питър Динклидж.

От 9 юни

"Светкавицата"

Този месец ни очаква и още една супергеройска история. Бари Алън или Светкавицата е не само бърз, но и може да променя неща както в миналото, така и в бъдещето. И докато се опитва да използва това за лични нужди, вселената е заплашена от нов злодей - Зод. Светкавицата ще може да разчита на Супергърл в борбата с него, както и на цели две версии на Батман. Ето и актьорите, които ще влязат в споменатите роли, в обратен ред: Бен Афлек и Майкъл Кийтън, Саша Кейл, Майкъл Шанън и Езра Милър.

От 16 юни

"Стихии"

И нова анимация на Pixar предстои да излезе този месец. Сцена на действието е град Стихиóпол, чиито жители са представителите на четирите елемента на природата. Всички спазват правилото, че стихиите не се смесват. Докато силната и огнена Лумна не среща носещия се по течението Лей, и между тях се заражда странно приятелство. То ще промени представите им за тях самите, но и убежденията на всички от Стихиóпол за нещата, в които вярват.

От 16 юни

"Без лоши чувства"

Отдавна не сме имали удоволствието да гледаме Дженифър Лорънс на кино. А в края на юни удоволствието ще е двойно, защото носителката на Оскар участва в комедия, която пък е с рейтинг 18 +. В нея Мади е на път да загуби дома си, затова се съгласява на пръв поглед шантава работа - да гледа 19-годишния син на богати родители, които искат някой да го отрака преди да е постъпил в колеж. Няма нужда от повече обяснения, освен че във филма участват още Натали Моралес, Матю Бродерик, Андрю Барт Фелдман.

От 23 юни

"Астероид Сити"

Уес Андерсън отново благоволява да ни потопи във фантастичните и налудничави светове, които създава, две години след като гледахме "Френският бюлетин". Сега сме в САЩ през 1955 г. насред непозната пустиня и семинара на Младите звездобройци и космически кадети. Всичките им вярвания за космоса и вселената е на път да претърпят крах, когато неочаквано събитие прекъсва обичайния ход на нещата. В някои от ролите ще видим Скарлет Йохансон, Тилда Суинтън, Джейсън Шуорцман, Том Ханкс, Джефри Райт, Брайън Кранстън, Ейдриън Броуди.

От 23 юни

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата"

Два часа и 23 минути е дълъг новият филм за Инди, в който отново ще видим Харисън Форд в една от най-знаковите роли в кариерата му. Действието се развива през 1969 г., когато тече усилена "надпревара" за Космоса в разгара на Студената война. Индиана Джоунс не е много съгласен с решението на правителството да вербува нацисти, за да изпревари Съветския съюз. И се оказва прав, защото Волер - бивш нацист и настоящ член на НАСА, си има собствен план. А в него е замесена прословутата реликва, открита от Инди преди десетилетия. Компания на Форд правят Джон Рис Дейвис, Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен.

От 30 юни