"Наполеон" е от няколко дни по кината и всеки, който е преодолял студа и снега и е решил да отиде на кино, за да го гледа, е успял да разбере дали заслужава всички критики, които отнесе.

Кой е Жан-Кристоф Наполеон Бонапарт - живият потомък на френския император

Той е на 37, има френски чар и е живият потомък на Наполеон

Кой е пра-пра-племенникът на Наполеон Бонапарт

Засега филмът на Ридли Скот не се радва на особено високи оценки нито от критици, нито от публика. Към момента в Rotten Tomatoes след оценките на над 200 критици рейтингът на "Наполеон" е едва 61%, а този от публиката е по-нисък - 60%.

Въпреки всичко филмът се справя доста добре в бокс офиса през първите три дни от пускането си. В дългия празничен уикенд в Северна Америка "Наполеон" е отчел 32.5 милиона долара приходи, а в останалата част на света 46.3 милиона долара.

Снимка 643332

Източник: Форум Филм България

Което означава, че в световен мащаб филмът с Хоакин Финикс и Ванеса Кърби може да се похвали с приходи в размер на 78.8 милиона долара, пише The Hollywood Reporter. Това е втори филм за Apple TV+, който не само че има амбиции за Оскар, но и се представя добре в бокс офиса.

"Наполеон" на Ридли Скот с Хоакин Финикс и Ванеса Кърби – какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Наполеон“ на Ридли Скот с Хоакин Финикс

Драма, съпътствана от проблеми и противоречия, която показва възхода и падението на Наполеон Бонапарт

В момента по кината е "Убийците от цветната луна" - филм, който стрийминг платформата също финансира изцяло и поне за момента се оказва печеливш.