Социалните мрежи направиха мнозина известни без да имат особени постижения. Те дават и поле за изява на други, за които иначе трудно бихме чули. А с известна доза креативност може да изградиш публичен образ, с който да те разпознават по целия свят. Точно както украинецът Владимир Шмонденко става известен като Mr Anatoly.

Когато си успешен инфлуенсър, но църквата те преследва заради разголени снимки

Когато си успешен инфлуенсър, но църквата те преследва заради разголени снимки

Модерните професии срещу старите разбирания

24-годишният щангист започва да се занимава със спорт през 2006 г., а от няколко години развива успешно профилите си в YouTube и социалните мрежи. Той стана популярен най-вече с видеата, в които се дегизира като възрастен чистач във фитнеса, а след това пред смаяните погледи на всички успява да вдигне от лежанка 100-200 килограма.

Днес Владимир има над два милиона абонати в платформата за видеосподеляне и над 11 милиона в Instagaram. Но пътят дотук не е никак лесен. Той се ражда в бедно семейство в малкото село Крищоповка в Харковска област. Като дете сам си прави фитнес от подръчни материали - дървета, тухли и части от стар, съветски трактор. Кръщава го "Златният фитнес".

Тогава майка му не е доволна от влечението му към спорта и не спира да го пита дали иска един ден да стане чистач, щом се отказва от това да учи. Вероятно именно затова и избира да влиза в тази роля - за да й докаже, че и така може да успее.

На 15 години Владимир вече е твърдо убеден, че иска да се занимава професионално със спорт и да впечатлява с физиката си. За целта яде по седем пъти на ден, консумира много сирене котидж и яйца, а съучениците му се подиграват, че си носи овесени ядки. Но това не само не го спира, а го мотивира още повече. През 2018 г. заема трето място на националното първенство по вдигане на тежести за 18- и 19-годишни.

Днес Шмонденко развива успешно не само профилите си в социалните мрежи, но и различни бизнес начинания. Благодарение на тях, както и на партньорствата си с различни компании, той отдавна е милионер. Но най-голямото му постижение е друго - със своите 78 килограма той успява да вдигне цели 290 кг мъртва тяга, пише The Sun.

"Благодаря на момчето, което не се страхува да мечтае", написа Mr Anatoly в една от последните си публикации, в която се хвали с поредната си сбъдната мечта - Rolls Royce Cullinan.

Как влиятелен инфлуенсър създаде свой изкуствен клонинг и спечели хиляди

Как влиятелен инфлуенсър създаде свой изкуствен клонинг и спечели хиляди

Изкуственият интелект - нашето бъдеще

Въпреки че отдавна вече е световноизвестен, Владимир не спира да снима скрити камери и да влиза в ролята на чистача Анатолий, защото това очевидно му доставя голямо удоволствие. Именно този тип видеа го различават и от всички останали фитнес инфлуенсъри, които акцентират най-вече върху това как тренират и рядко проявяват чувство за хумор.