Няма как, ако случващото се в социалните мрежи ни е интересно, да не следваме поне няколко български инфлуенсъри. Без значение каква е причината да го правим, отдавна добре знаем, че те са там, за да създават съдържание, с което да привличат вниманието ни. И да, обикновено го правят със самите себе си.

Снимка 621517

Източник: Явор Николов

Какво ще стане обаче, ако ги накараме да изразят себе си не чрез... себе си. Буквално - какво ще се получи, ако този път не са пред камерата, а я държат в ръцете си...

Точно това прави изложбата "Моят свят през обектива на Samsung Galaxy S23 Ultra" - показва резултата на този експеримент, който провокира креативността на 12 популярни и влиятелни личности в дигиталното пространство на България. И резултатите са доста изненадващи.

Снимка 621519

Източник: Явор Николов

Фотографиите в изложбата са 20 и са дело на Александра Богданска, Ангел Захаринов, Калоян Димитров - Ballan, Бони Бонев, Галя Симеонова, Георги Величков, Красимир Матаров, Даниел Петканов, Гери Петкова, Звезделина Цолова и Калоян Христов (Mint.Stories), Денислав Димчев (The Boxing Antelope), Теа Минкова.

Подобно на постовете в социалните мрежи, всяка от фотографиите в изложбата е придружена и от кратка анотация с историята около вдъхновението и създаването на изображението с 200-магапискеловия Samsung Galaxy S23 Ultra. И макар да приличат на постове в Instagram, разглеждането им на живо е много по-социално от скролването в която и да е социална мрежа. А заради мащабите на самите снимки - и доста по-силно въздействащо.

Снимка 621516

Източник: Явор Николов

Всички 20 фотографии могат да бъдат закупени, като средствата от продажбата им ще бъдат дарени на gorata.bg, които пък ще ги използват за засаждането на дръвчета из цяла България. Хубавата новина е, че още на откриването голяма част от фотографиите получиха своята червена точка.

"Моят свят през обектива на Samsung Galaxy S23 Ultra" е във VIVACOM ART HALL Oborishte 5 до 16 юни