Money Heist, с оригинално заглавиe La casa de papel, се превърна в един от най-успешните испански сериали на всички времена. Продукцията на Netflix e с рейтинг 8.3 в Imdb, десетки номинации и награди, както и милиони щастливи зрители.

Всички те очакват развръзката на историята на необичайната банда обирджии, водена от Професора (Алваро Морте). А на финала на четвърти сезон тя остана в доста неприятна ситуация, след като един от основните й играчи е мъртъв, а водачът им - заловен.

Тези дни се появи първи трейлър на пети сезон, който ще е предпоследен за сериала на Алекс Пина. Професорът е в плен на инспектор Сиера (Найва Нимри), която е готова да използва неконвенционални - разбирай забранени методи, за да изкопчи информация от него.

Токио (Урсула Корберо) и компания са приклещени в Испанската народна банка без път за измъкване, а полковник Тамайо (Фернандо Кайо) е готов да я щурмува с помощта на армията.

Единственото успокоение на феновете идва от факта, че в трейлъра на предстоящия сезон виждаме евентуалното завръщане на един от любимите образи от предните сезони - Берлин (Педро Алонсо).

Премиерата не пети сезон на Money Heist/La casa de papel е на 3 септември по Netflix. Финалният шести пък ще видим за Коледа - на 3 декември тази година.