Вече сме в доста напреднала фаза от Мондиал 2022, като вчера, 6 декември, печеният шаран въобще не беше най-интересното нещо, защото головият спектакъл между Португалия и Швейцария го измести на заден план.

Мондиал 2022, милиардите, които са похарчени за него и какъв ще бъде наградният фонд на турнира

Милиардите, които Мондиал 2022 е струвал на Катар

За какво са били изхарчени и какъв ще бъде наградният фонд

Е, на швейцарците може би им се иска да забравят мача колкото се може по-бързо, защото да допуснеш шест гола на световно първенство си е доста унизително. 

Но и общо седемте гола не бяха нещото, за което всички говореха след мача, а решението на треньора на Португалия Фернандо Сантош да остави Кристиано Роналдо на резервната скамейка.

Ход, който не бе очакван, защото не е известно Роналдо да страда от някаква контузия или да има друга основателна причина, за да не започне мача. Но дори само резерва - всички пак ще се интересуват от португалеца.

В социалните мрежи бързо се разпространиха снимки, на които се вижда как десетки фотографи са обградили резервната скамейка на Португалия по време на изпълнението на химна на страната преди мача. Целта им - да заснемат Кристиано Роналдо и неговите реакции и настроения.

Мондиал 2022, "Тетрадката", Оливие Жиру, Килиан Мбапе и подигравките към двамата

Защо всички се смеят на Оливие Жиру и Килиан Мбапе

Сцена като от романтичен филм

Честно да си признаем, не се сещаме скоро друга резерва да е предизвиквала подобен интерес от страна на фотографи и журналисти. Нещо, което е доказателство, че Кристиано Роналдо може да открадне шоуто, дори без да играе.