Стоматологична сестра е обявена за първата победителка в конкурс за красота "без грим". 26-годишната Наташа Бересфорд излиза на модния подиум само с усмивка на лицето и е обявена за Мис Лондон 2023 в регионалните серии на конкурса Мис Англия. Тя побеждава 18 други жени, които се състезават без грим, за първи път в 95-годишната история на конкурса.

Коя е Елизабет Кравец - Мис България 2023

Ето коя е новата Мис България

Ето как изглежда Елизабет Кравец

Организаторите казват, че новата концепция има за цел да повиши увереността и да насърчи по-реалистичен образ на тялото, тъй като се фокусира върху естествения външен вид. Наташа впечатлява съдиите, като облича бяла дантелена рокля от Shikoba bride - бранд, който прави устойчиво произведени сватбени рокли в Обединеното кралство.

След като взима титлата Мис Лондон, сега тя ще се състезава на финала Мис Англия, който ще се състои по-късно тази година. Наташа започва работа като дентална медицинска сестра в Royal London Dental Hospital през 2021 г., където  енаречена "реална фея на зъбките", тъй като основно се занимава с лечение на деца. Родена в Шефилд, сега тя живее в Лондон и работи в частна стоматологична практика в престижния квартал на столицата Chiswick.

"Намирам работата си за наистина възнаграждаваща. За вбъдеще бих искалa да продължа обучението си по дентална рентгенография и образование за орално здраве. Също така планирам да стана доброволец за Dentaid в техните дентални клиники в Обединеното кралство, където предоставят стоматологични грижи и съвети за орално здраве на хора, които са останали бездомни, преживели насилие, семейства в бедност, бежанци, пациенти с рак и хора, възстановяващи се от пристрастяване", споделя Наташа.

Тя не крие, че е развълнувана, че е избрана за Мис Лондон. Смята, че всички момичета, които са се състезавали, са толкова красиви и наистина вдъхновяващи, затова и за нея е дори още по-голяма чест, че е била избрана.

"Надявам се да използвам титлата си, за да вдъхновя младите жени и момичета да се чувстват уверени и красиви в кожата си без грим." Подгласничките на Наташа са 23-годишната Афроз Амийн, която е студент по инженерство и работи по линията Елизабет в  лондонското метро. 26-годишната Теми Адейеми, която е асистент-счетоводител, също спечели място в челната петица заедно със 17-годишната студентка по козметична терапия Аланта Ричардс от Съри.

Мис България 2022 Александра Кръстева: "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си"

Мис България 2022 Александра Кръстева: "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си"

За короната, за диетите и за корекциите на външния вид

Победителката, избрана от публиката, е 26-годишната Лорън Малоун - основател и главен изпълнителен директор на козметична компания. Тя ще се присъедини към останалите четири жени във финала на Мис Англия.