Това ли ще е новият "Бохемска рапсодия"? Този въпрос витае във въздуха от миналата седмица, когато стана ясно, че се готви биографичен филм за Майкъл Джексън, а продуцент ще е Греъм Кинг - същият, който направи и филма за Фреди Меркюри.

Michael, Антоан Фукуа, Греъм Кинг и игралният филм за Майкъл Джексън

И Краля на попа ще бъде почетен с филм

Какво да очакваме от документалния филм за Майкъл Джексън

Много неща сочат именно в тази посока. След името на Кинг идва и фактът, че семейство Джаксън също ще са продуценти, което пък значи, че Michael ще може да разчита на целия музикален каталог на покойния Крал на попа.

И след като миналата седмица разбрахме, че на режисьорския стол ще седне Антоан Фукуа, сега получаваме отговор на друг голям въпрос - кой ще влезе в ролята на Майкъл Джексън. И това ще е Джафар Джексън.

Джафар с леля си ЛаТоя Джексън

Източник: GettyImages

Джафар с леля си ЛаТоя Джексън

Не, не става дума за съвпадение във фамилиите - 26-годишният Джафар е син на Джермейн Джексън, брат на Майкъл и един от членовете на легендарните Jackson Five, от където започва професионалния път на Края на попа.

Джафар е автор на песни и певец, така че ролята едва ли би трябвало да го затрудни. По-трудната част ще е да представи по-противоречиви моменти от живота на чичо си като обвиненията в педофилия и смъртта от сърдечен удар вследствие на коктейл от успокоителни, съобщават Deadline.