За футболните отбори и фенове има редица важни неща, на които се държи. Стадионът и цветовете на екипите например.

Лео Меси, Златната топка и милият жест към съпругата му Антонела Рокузо

Милият жест на Лео Меси към съпругата му

Освен Златната топка, Меси спечели сърцата на всички

Държи се обаче изключително много и на гербът на всеки един отбор. И тук не визираме само клубните, а и националните. Мексико обаче решиха да направят една доста интересна промяна не с екипите или стадиона, а именно с герба.

Миналата седмица страната представи обновен герб. Нещо, което се случва за първи път от 33 години насам. Емблематичният за страната орел е запазен, но с променена и модернизирана визия, като към него е добавен и надписът Мексико с големи букви.

Целта е имиджът на страната да бъде модернизиран, а с новия герб ще видим мексиканските футболисти на световното първенство през 2022 г., ако се класират за него, разбира се, пише Goal.com.

Пред The Athletic президентът на мексиканската футбола федерация Йод де Луиса казва, че искат да участват на Световното първенство през 2026 г., когато ще бъдат сред домакините му, със съвременна визия.

Президентът допълва, че са обмисляли няколко различни дизайна и са получили подкрепата както на adidas, които са доставчикът им на екипи, така и от останалите спонсори.