Малко преди старта на новия сезон на британското автомобилно предаване Top Gear, стана ясно, че Мат Лебланк напуска формата, защото не може да съвместява работата с личния живот.

Американският комедиен актьор бе част от екипа на предаването в продължение на три сезона, веднага след като то претърпя пълна промяна и се раздели с емблематичното си трио водещи - Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд.

Липсата на Мат Лебланк не е единствената промяна, тъй като другият основен водещ - британският журналист Рори Рийд, също вече няма да е част от екипа. Партньори на Крис Харис от тази година ще са комикът Пади Макгинес и английската крикет звезда Андрю Флинтоф.

Снимка 429493

Източник: Facebook / Matt LeBlanc

Лебланк е решил да напусне шоуто преди месеци, като за основна причина е изтъкнал напрегнатият график по време на снимките и безкрайните пътувания до различни части на земното кълбо. Американецът подчертава, че се разделя с Top Gear с добри чувства, като в момента просто иска да прекарва повече време с близките си в Щатите.

"Времето и твърде многото пътувания, необходими за заснемането на Top Gear, ме отделят от семейството и приятелите повече, отколкото бих искал", коментира Лебланк в официално обръщение. "За нещастие, но по тези причини, няма да продължа с ангажиментите си в предаването. Завинаги ще остана фен на Top Gear и желая успех на целия екип. Благодаря ви за чудесните емоции."

Снимка 429492

Източник: Facebook / Matt LeBlanc

Припомняме, че след скандала, в който Джеръми Кларксън удари член на екипа на Top Gear, той и неговите колеги напуснаха Top Gear. Заедно те започнаха снимките на отделно автомобилно шоу под шапката на Amazon - The Grand Tour.

След напускането на тримата, преобладаващата част от феновете се обявиха против новия формат на Top Gear, който се продуцира от BBC. Сегашните промени във водещото трио дават нов лъч надежда, че рейтингът на предаването ще се вдигне, макар че зрителският интерес едва ли ще достигне нивата от преди пет-шест години.