Филмите на Педро Алмодовар ни изпълват с едно особено вълнение, а и кой друг режисьор може да направи изпълнен с драматизъм трейлър без нито една реплика! Говорим за най-новото творение на испанеца - Madres paralelas.

"Паралелни майки", както е буквалният превод на заглавието от испански, проследява две жени, които се запознават в родилната зала часове преди раждането на бебетата си. Тези три часа успяват да ги сближат толкова, че животите им впоследствие се оказват свързани безвъзвратно.

В двете роли ще видим Пенелопе Крус и Милена Смит. Испанската суперзвезда е в ролята на Ханис - жена на средна възраст, забременяла случайно, но очакваща с нетърпение да стане майка. Новобранката Смит пък е Ана - травмирана млада жена, която не е сигурна, че иска бебето.

В част от останалите роли са две от любимките на Алмодовар - Хулиета Серано и Роси де Палма. Продуценти, както винаги, са режисьорът и брат му Агустин Алмодовар, заедно с Естер Гарсия.

Madres paralelas ще има първата си прожекция на филмовия фестивал във Венеция на 1 септември, а същия месец ще излезе и по екраните в Испания. Очакваме да научим кога ще е българската премиера.