Затварянето ни вкъщи, причинено от здравната криза с COVID-19, развали плановете на много хора и принуди други да си направят съвсем нови. Филмовият режисьор Педро Алмодовар е един от тези хора, които трябваше да преструктурират проектите си, оставяйки някои на пауза и започвайки нови.

Dolor y gloria, Пенелопе Крус, Антонио Бандерас и премиерата на новия им филм

Пенелопе Крус, Антонио Бандерас и новия им филм Dolor y gloria

Испанците отново заедно на екран

В неговия случай той планираше да адаптира романа Manual para mujeres de la limpieza към киното, продукция, която щеше да се снима в САЩ. Вместо това обаче испанският режисьор работи върху друг напълно различен филм.

През цялото време на пандемията, докато си стои вкъщи, Алмодовар всъщност пише нов сценарий, като вече има яснота не само кога ще започне със снимките, а и коя актриса ще изиграе главната роля. Никак не сме изненадани, че Алмодовар е избрал една от любимките си и негова муза години наред - Пенелопе Крус. 

Снимка 486532

Източник: GettyImages

Според Hola снимките на новия филм със заглавие Madres paralelas ще започнат през октомври в Мадрид. Той ще разказва историята на две майки, които раждат в един и същи ден и които имат много сходни житейски пътища.

Педро Алмодовар и Пенелопе Крус се познават от десетилетия и до момента са работили заедно по шест филма, като Madres paralelas ще бъде седми. Да се снима във филм на Алмодовар е мечта на Пенелопе Крус от малко момиче. Едва на 12 години тя копнее да работи с режисьора и не само успява, а с годините се превръща и в любимата му актриса.

Снимка 486531

Източник: GettyImages

Да не забравяме, че точно преди 20 години именно Педро Алмодовар направи известна Пенелопе Крус, благодарение на филма "Всичко за майка ми", за който испанският режисьор получава и Оскар за най-добър чуждоезичен филм.

Пенелопе Крус, Vogue Испания и едно специално издание

Поредният неподозиран талант на Пенелопе Крус

Как актриса става редактор на списание Vogue