Пътищата на Михаела Маринова и Любо Киров се пресичат професионално за първи път през 2020 г.  Тогава двамата направиха дуетна версия на вече познатото солово парче на Любо Киров "Мога". А сътрудничеството им бързо се превърна в една от любимите песни на техните фенове. 

5 нови песни от седмицата с The Chemical Brothers, Zaz, Михаела Маринова, Post Malone, Ан-Мари

5 нови песни от седмицата

Ето каква нова музика ни предлага последният уикенд на юли

Някак естествено успехът им преминава и в творческо приятелство - вече три години Михаела е специален гост-изпълнител в турнетата на Любо Киров, а той често се появява на най-важните й концерти. Затова бихме казали, че следващата им обща песен си беше въпрос на време. Време, което за наша радост, най-накрая дойде.

Втората им съвместна песен е по музика, текст и аранжимент на Михаела и Ангел Дюлгеров. "Вселена" е част и от втория студиен албум на изпълнителката, озаглавен До безкрай. Още при първо слушане, по време на саундчек преди един от концертите от миналогодишното му турне, Любо Киров се влюбва в парчето.

"Когато я чух, аз запях. Никой не може да ме убеди, че тази песен не е дует, писан за мен и Михаела. Всеки е щастлив да пее с някой, подобен на него", казва Любо Киров, а припевът безспорно го доказва недвусмислено: "Губя се, търся се - ти си до мен. Трудно е, тъжно е, но ти си до мен, Викам те, чуваш ме - знам, че ти си мойта вселена."

Що се отнася до Михаела Маринова, тя споделя за парчето: "Щеше да е много странно, ако "Мога" няма продължение. Възприемам срещата си с Любо като съдбовна."

Михаела допълва, че Любо е станал неин учител на много нива и е един от хората, които най-много вярват в нея. "Работата с него е вдъхновение", категорична е певицата. 

Любо Киров, DARA, „Вече няма как“ и видеото към съвместната песен на изпълнителите

"Вече няма как“ за DARA и Любо Киров

Ето как изглежда новото им видео

За първи път феновете ще чуят на живо дуета на концертите от предстоящото турне на Любо Киров, което стартира на 14 юни в София и на което Михаела ще е отново специален гост. "Вселена" ще бъде част и от програмата на Михаела Маринова, която също тръгва на национална обиколка през есента на 2024 г. с начална дата на 26 септември във Варна.

Междувременно "Вселена" вече се радва на одобрението от страна на публиката. За няколко часа песента събра над 32 хиляди слушания в YouTube, като част от коментарите гласят: "невероятен тандем", "великани", "вълшебна песен" и т.н. Общо взето, феновете са категорични, че чакането си е струвало.