Когато Дона Ейлмър разбира, че ще има близначки през 1997 г., тя се разплаква от радост. Но когато двете момичета се появяват на белия свят, собствената им майка остава изумена и дори не може да повярва, че това са нейните деца. Защото едното от бебетата е със съвсем светла кожа, червеникава коса и сини очи, а другото е негова пълна противоположност - с кафява кожа и тъмни очи и коса.

Шакина Раджендрам, Адия и Адриал Надараджа и най-недоносените близнаци в света, които поставиха рекорд на Гинес

Близнаците, които още с раждането си поставиха рекорд на Гинес

Кои са най-младите рекордьори в света

През годините двете сестри - "светлата" Луси и "тъмната" Мария често е трябвало да доказват статута си на близначки. Днес, когато са вече на 26 години, все още им се налага понякога да показват свидетелствата си за раждане, за да установят семейната си връзка.

Причината Луси и Мария да са толкова различни визуално е, че родителите им, които живеят в Глостър, Англия, са от смесена раса. Майка им е наполовина ямайка, а баща им е местен жител. А баба им, по бащина линия, е имала същия светъл тен на кожата както този на Луси.

Все пак случилото се обърква много родителите на близначките, както и хората около тях, но всъщност научното обяснение е много просто. Двете момичета са разнояйчни близнаци, а за тях е характерно, че могат да си приличат или не толкова, колкото и родените поотделно братя и сестри. И макар шансът да е 1 към 500, все пак предвид факта, че са родени от родители от различни раси, има шанс и самите те да бъдат от различни раси - както се е случило при тях.

"Никой никога не вярва, че сме близнаци. Дори когато се обличаме еднакво, не изглеждаме дори и като сестри", споделя Луси, цитирана от Daily Positive Information. Момичето добавя и, че понякога е мислила, че е осиновена. Мария, от своя страна, пък често е искала да бъде повече като Луси. "Преди често плачех. Имах къдрава коса, а исках красивата червена коса на сестра ми, казва тя.

Какво се случва с Коул и Дилън Спраус - известните близнаци от "Приятели"

Какво се случва с Коул и Дилън Спраус - известните близнаци от "Приятели"

Когато славата те застигне още в детските години

Сестрите са различни и като темперамент. Мария е по-екстровертната от двете. Затова тя се посвещава на правото и психология, докато Луси изучава изкуство и дизайн.

И въпреки всичко двете момичета са изключително близки. С днешна дата вече са приели различията си и са станали най-добри приятели и връзката им става все по-силна с напредване на възрастта. "Ако имам деца един ден, те може да изглеждат като Луси", казва гордо Мария.