Карането на колело е една от приятните физически активности. Особено когато е в компания и на колело-тандем - дори още повече. Но тази двойка определено не приема колоезденето просто като спорт.

Колин Ънсуърт, Сейди Тан, Free Wilders, двойката голи велосипедисти и инцидента, при който са били нападнати

Голите велосипедисти, станали обект на нападение

Когато каузата ти е благотворителна, но останеш неразбран

Лора Маси-Пю и Стиви Маси от Дерби, Англия, правят впечатляващото постижение да изминат цели 28 968 км (колкото приблизително е обиколката на Земята) на колело-тандем. И то само за 180 дни, което може и да ги превърне в най-бързите колоездачи в света, изминали това разстояние на колело-тандем. Очаква се постижението им първо да бъде официално проверено от Рекордите на Гинес.

Според организацията рекордът, който в момента държат две жени, изминали обиколката на такова колело, е 263 дни, докато този на двама мъже е 281 дни. Няма обаче регистрирана информация за мъж и жена, направили обиколка на Земята.

Британската двойка се впуска в приключението на 5 юни и го завършва на едно знаменателно място - Бранденбургската врата в Берлин.

Лора Маси-Пю и Стиви Маси разказват, че пътешествието им не е минало без неочаквани предизвикателства. В различни точки по пътя са изоставали от графика си заради боледуване в Индия, проблеми с визите в Джорджия и инцидент в Малайзия, при който ги е блъснал мотопед.

Брендън Уилям и опитът на инфлуенсъра да генерира електричество чрез каране на колело

Да създаваш електричесто чрез въртене на педали

Брендън Уилям вече оценява много повече лесния достъп до...

Двойката обаче успява да навакса изоставането си в Канада, където са били по-бързи, за да избегнат очакван силен снеговалеж. Получава им се на косъм. "Ние направо замръзвахме, финиширайки във виелицата", споделят Лора Маси-Пю и Стиви Маси пред BBC.