Книгите ни за този уикенд са посветени на това да се опитаме да направим живота си по-добър, като се погрижим за ума и тялото си.

Снимка 551081

Източник: Колаж / Enthusiast

"Как да останем млади и енергични"

Канадската психоложка Лиз Бурбо нашумя с книгата си "Твоето тяло казва: Обичай се!", в която даваше подробни и много логични обяснения отражение на кои наши психологически и емоционални проблеми са физическите ни болести. Бурбо е 80-годишна, жизнена и младолика, а в новата си книга се опитва да помогне на читателите си да забавят остаряването както на тялото, така и на ума си.

Изд. Enthusiast, 16 лв.

Снимка 551083

Източник: Колаж / Сиела

"Укроти ума си"

Дон Макферсън е спортен психолог с повече от 25 години опит с атлети от различни дисциплини. Той не тренира с тях тялото, а умовете им, за да им помогне да контролират мислите си, за да постигат успех. В книгата си той събира десет техники, които да ни помогнат да контролираме съзнанието си - от дихателни упражнения и източна философия до практики за подобряване на съня, и работата на имунната система.

Изд. Сиела, 15.90 лв.

Снимка 551082

Източник: Колаж / Ера

"Важният си ти"

Ема Рийд Таръл представя разнообразни случаи от практиката си като психотерапевт, които да ни демонстрират колко вредно да пренебрегваме собствените си потребности. Това се получава в случаи, когато предпочитаме да угодим на някого вместо да влезем в конфликт, когато ни е трудно да кажем "не" или постоянно поставяме чуждите нужди пред собствените си.

Изд. Ера, 15.99 лв.