Преди едва няколко седмици стана ясно, че Тайгър Уудс е едва третият спортист, който вече е със статут на милиардер. Малко преди това пък се появиха и твърденията, че Уудс е отхвърлил оферта за милиони от LIV Golf.

Тайгър Уудс, Forbes и присъединяването на голф легендата към клуба на милиардерите

Тайгър Уудс вече е милиардер

Ето и откъде идват парите на легендата на голфа

Новосформираната лига, финансирана от публичен инвестиционен фонд, базиран в Саудитска Арабия, има за цел да създаде конкуренция на основния организатор на голф турнири - PGA Tour. Лицето пък поне на този етап е друг именит голфър - Грег Норман.

Тайгър Уудс може и да е отказал предложените му пари, но това не важи за други негови колеги. От ESPN разбираме, че Бруукс Коепка е поредният играч, който се е съгласил да подпише с LIV Golf и напусне PGA Tour.

32-годишният Коепка е едно от големите имена в голфа, като в момента се намира на 19 позиция в световен мащаб. Очакванията са той да вземе участие още в първия турнир, организиран от LIV Golf, който ще се стартира на 30 юни в Pumpkin Ridge в Портланд, Орегон.

Бруукс Коепка бе номер едно в продължението на 47 седмици, но през последните седмици страда от различни контузии в гърба и китките, които не му позволиха да остане на върха. 

Към момента LIV Golf са успели да привлекат цели осем играчи от топ 50. Сред тях са Ейбрахам Ансер, който е под номер 20, Брайсън Дешамбо, който е под номер 30 и Патрик Рийд, който е под номер 38. Световният номер 4 Колин Морикава обаче отрече, че също ще последва примера на колегите си.

Проблемите, които LIV Golf създава на PGA Tour не са никак малки, като към момента комисионерът на PGA Джей Монахан е наказал 17 играчи, включително Дъстин Джонсън и Фил Микелсън, защото са участвали във встъпително събитие на LIV.