Отдавна не бяхме гледали екранизация по роман на Стивън Кинг... Шегуваме се - всъщност май не е минала година без поне няколко такива, включително и сериали. Последните такива бяха "Другият" и "Касъл Рок" по НВО. А ето че се задава нова поредица по творба на Краля на ужаса.

Става дума за адаптацията на "Романът на Лизи" за телевизионен екран, дело на Apple TV+. Сериалът носи оригиналното заглавие на Кинг Lisey's Story, а екипът зад него е наистина чудовищен.

В главната роля е Джулиан Мур. Тя е Лизи Ландън, вдовицата на популярния писател Скот Ландън (той е изигран от Клайв Оуен и така двамата с Мур отново са заедно на екран след "Децата на хората").

Две години след смъртта на Скот поредица от зловещи събития принуждават Лизи да си припомня детайли от брака им, които съвсем целенасочено се е опитала да изтласка от съзнанието си.

В ролите са още Джоан Алън, Дженифър Джейсън Лий, Дейн Дехаан, а режисьор на осемте епизода е чилиецът Пабло Ларин, който стои зад биографичните филми "Неруда" и "Джаки". Стивън Кинг пък е сценарист и продуцент на целия сериал.

Премиерата на Lisey's Story е на 4 юни по Apple TV+.