Les Francofolies е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика. Българското издание на международния фестивал вече пет поредни години се провежда в Благоевград и то напълно безплатно за всички меломани.

През 2020 г. за първи път София ще бъде домакин на събитието. Мястото е паркът на летище София, а датите - 19 и 20 юни. За първи път тази година фестивалът няма да бъде безплатен. 

Вече са ясни и хадлайнерите за двете фестивални вечери. Това са две прочути имена от съвременната британската поп сцена - Мика и Rag'n'Bone Man.

Концертът на Мика, който харесахме още от пробива му с "Relax, Take It Easy", е част от европейското турне на певеца. До лятото има планирани участия в Италия, Холандия, Франция, Австралия, Нова Зенландия, САЩ и Канада. Най-новият му албум излезе през есента на 2019 г. и се казва My Name Is Michael Holbrook.

Що се отнася до Rag'n'Bone Man, той не успя да дойде през 2018 г., защото тогава изпълнителят отмени турнето в Балканския регион, включващо градовете София, Скопие, Белград, Солун и Истанбул, но го очакваме със заредени сили и хитове този юни в София. След излизането на дебютния му албум Human през 2017 г., изпълнителят пусна няколко отделни сингъла и вече сме нетърпеливи за втория му албум.

Билетите за събитието са в продажба от 29 януари на цени от 90 лв за един от фестивалните дни и 130 лв за двата.