Пандемията от новия коронавирус промени живота и ежедневието на всички. Мнозина се опитват да помогнат с каквото могат, да бъдат полезни в общата борба с невидимия враг.

За хората, отдадени на медицината, това е и професионален дълг. Именно той върна Мис Англия 2019 обратно в болницата в град Бостън, графство Линкълншър.

24-годишната Бхаша Мухерджи спечели короната на най-красивата в Англия миналата година. Заради подготовката за участието на конкурса Мис Свят, тя прекъсна работата си като лекар. Стажувала е в отделение за хора с дихателни проблеми.

Снимка 474882

Източник: Facebook / Camino A La Corona

Последните месеци миската прекара в Индия, занимавайки се с благотворителни инициативи. Плановете й бяха да остане там до август, но преди дни се върна в Обединеното кралство, за да помогне в борбата с COVID-19.

Преди това обаче ще трябва да изкара задължителния период на карантина. Мухерджи няма търпение да се яви на опреснителен курс и да отиде на работа в болницата, за да може да помогне с всичко, на което е способна, на своите колеги, пише CNN.

След като броят на заразените във Великобритания започва да се увеличава драстично, Бхаша получава редица съобщения от служителите на болницата, в която е стажувала. В тях те й се оплакват колко им е трудно, как не достига персонал и са на ръба на силите си. И така успяват да си спечелят нейната помощ.

За миската е грешно тя да се разхожда със своята красива корона и да се занимава с хуманитарна дейност, докато нейните колеги изнемогват и всеки ден се борят за човешки животи. 

Мис Германия 2020, Леони дон Хазе и изборът на 35-годишна жена

Новата стара Мис Германия 2020

Коя е Леони дон Хазе

Мухерджи се възхищава на начина, по който светът отдава признателност на медицинските работници, и просто усеща, че иска и тя даде своя принос. За нея няма по-добро от това едновременно да бъде Мис Англия и да помага на страната тогава, когато тя се нуждае от нея.