Страстта на жените към обувките е пословична. Веднага в съзнанието ни изниква образът на Кари Брадшоу - героинята на Сара Джесика Паркър от "Сексът и градът", която обожаваше да ходи на шопинг за обувки и притежаваше цял дрешник, в който да трупа колекцията си. В реалния живот обаче също има дами, които са доста запалени по обувките. Даже дори дотолкова, че имат и рекорд на Гинес за това.

Nike Air Jordan 6 Retro - новата стара мания при спортните обувки

Nike Air Jordan 6 Retro - новата стара мания при спортните обувки

С легендарна история

Всъщност жената с най-голямата колекция от артикули, предназначени за носене на краката, е една и това е Дарлийн Флин.

За първи път постижението ѝ е признато от Рекордите на Гинес още през 2006 г., когато колекцията ѝ се състои от 7765 артикула. Само за шест години обаче успява да я удвои и така през 2012 г. тя вече наброява 14 684. Макар и рекордът ѝ да не е нов, оттогава насам не е подобряван. За нещастие Дарлийн Флин почива през 2013 г. - само година след като става известна с рекорда си.

"Страхотно е и е сбъдната мечта", казва Дарлийн за признаването си от Световните рекорди на Гинес още тогава.

Част от нейната забележителна колекция са артикули като реплика на стъклената пантофка на Пепеляшка и скъпия сватбен ботуш на нейната баба. Предвид огромното количество обувки, които притежава Дарлийн, е съвсем очаквано къщата ѝ да прилича на музей. Колекцията ѝ се разпростира дори и край басейна и бара в дома ѝ.

Страстта ѝ към обувките обаче далеч не се изчерпва само до събирането на различни артикули. Пренася се и в личния ѝ живот и така се вдъхновява за имената на кучетата си - Shoesy-Q и Bootsy Shoebert.

Platform Sneaker на Balenciaga - маратонките, с които марката отново привлече внимание

Platform Sneaker на Balenciaga - маратонките, с които марката отново привлече внимание

Това ли са най-щурите обувки на Balenciaga досега

Колкото до това какво толкова интересно намира Дарлийн в обувките, че да събере толкова внушителна колекция, тя споделя: "Красиви са, женствени са." И допълва, че най-любимите ѝ са тези, които са най-уникалните, както и тези, които е купувала в различните щати и страни, в които е пътувала.