В социалните мрежи все по-често попадаме на профили на различни домашни любимци. Някои от тях имат милиони последователи, а други не са толкова популярни, но пък са повече от интересни.

Nala Cat, най-следваната котка в Instagram и рекордът на Гинес

Котката с рекорд на Гинес и милиони последователи

Най-пухкавият инфлуенсър

Точно както този на един представител на породата Испанско галго - Ketama the Giraffe dog. Женското куче на две години е осиновено от двойка в Нидерландия, привлечена от необичайното й телосложение.

Кучетата от тази порода се използват за състезаниия или за лов, но често биват изоставяни от ловци. Такава е била съдбата и на Кетама.

Тя прилича по-скоро на мъжки екземпляр със своите пропорции, а най-отличителната й черта е извънредно дългият врат - цели 25 сантиметра. Именно заради него Кетама получава прякора "кучето жираф".

Това за някои може да е недостатък, но за собствениците на това ловно и състезателно куче е по-скоро предимство.

Те й правят десетки забавни снимки, които публикуват в социалните мрежи, а и много обичат да я обличат шарено и да й слагат шалове и бижута на дългия врат, предава Daily Mail.

Освен с по-необичайна визия, Кетама пленява стопаните си и със забавните номера, които обича да прави. Тя е доста палава и им краде закуската например, но може ли човек да й се сърди...