Трите заглавия за тази седмица са от онзи тип детски книги, подходящи и за всяка възраст. За онези, които не посягат към детска литература, препоръчваме да погледнат селекцията ни от миналата седмица.

Снимка 527348

Източник: Лабиринт

"Тук, в истинския свят"

Сара Пенипакър и художникът Джон Класен ни пренасят в измисления свят на Уеър - 11-годишно момче, което мечтае за рицари, замъци и свят на чест, и слава. Когато родителите му го изпращат на летен лагер обаче, той ще трябва да се научи да общува. Поне с Джолийн - подобно на него момиче аутсайдер, с което изграждат истински фантастичен свят.

Изд. Лабиринт, 16.90 лв.

Снимка 527344

Източник: Сиела

"Малкият принц"

Една от вечните класики в детската литература, книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери е типичен пример за творба, за която няма възраст. Приказката за малкото момче, което живее на самотна планета и се грижи за своята роза е втората най-превеждана книга в света след Библията.

Изд. Сиела, 7.90 лв.

Снимка 527346

Източник: Жанет 45

"Кеплер62"

Кеплер62 е нова и зарибяваща компютърна игра. 13-годишният Ари я играе заедно с болното си по-малко братче Йони - двамата се надяват да стигнат до последното ниво, защото никой не знае какво следва след него. И дали Кеплер е просто игра или нещо много повече. Автори на книжката на Тимо Парвела и Бьорн Суртлан, а на илюстрациите - един от художниците зад играта Angry Birds Паси Питкянен. Това първата книга от поредицата от общо шест.

Изд. Жанет-45, 25 лв.