Вчера, 24 юни, отборът на Хърватия бе на минути, да не кажем секунди, от това да победи Италия и да направи класирането си на Евро 2024 сигурно.

Какво трябва да се случи, за да продължи Хърватия напред на Евро 2024

Какво трябва да се случи, за да продължи Хърватия напред на Евро 2024

Не всичко е в ръцете на хърватите

Сега хърватите ще трябва да разчитат на изхода от други мачове, за да се наредят сред най-добрите четири отбора, класирали се на трето място в групата си. Сметките обаче са доста сложни и изглежда малко вероятно Лука Модрич и компания да продължат напред.

Сърбия, които тази вечер излизат на Allianz Arena в Мюнхен срещу Дания, обаче все още имат шансове да продължат към фазата на директните елиминации. Преди началото на мачовете сърбите заемат последната позиция в групата си с актив от едва една точка.

Но вариантите показват, че могат да се класират напред или като втори в групата си, или като трети. За да бъде всичко сигурно, Сърбия задължително трябва да победи Дания, а Словения не трябва да побеждава Англия. При този вариант сърбите продължават напред на второ място.

Но ако Сърбия победи, а това направи и Словения - съседите ни ще финишират на трето място и тогава други критерии ще определят дали ще продължат напред. Ако Сърбия завърши наравно с Дания, а Словения загуби от Англия, тогава двата отбора ще се окажат с равни точки и също други критерии ще определят кой ще бъде трети.

Коя е Ваня Боснич - съпругата на Лука Модрич

Коя е Ваня Боснич - съпругата на Лука Модрич

Любов, която устоява на времето и предизвикателствата

Ако Сърбия загуби от Дания, или Словения спечели мача си срещу Англия, то сърбите ще отпаднат от Евро 2024.