С осемте си сезона Game of Thrones се превърна в културен феномен и бе напълно логично фантастичният и брутален свят, създаден от Джордж Р.Р. Мартин, да бъде експлоатиран още. Точно така се появи и "Домът на дракона", базиран на книгата на автора "Огън и кръв".

Първи сезон ни пренесе 200 години преди познатите от Game of Thrones събития, за да разберем малко повече за времето, когато домът Таргариен изживява своите златни години. Десетте епизода показаха, че битка за домогването до Железния трон е имало и тогава. И е била дори още по-ожесточена.

През по-голямата част от сезона на трона седеше милостивият и добродушен крал Визерис Таргариен, но неговата смърт и убийството на Люцерис, един от синовете на Ренира, хвърлиха кралството в тотален хаос и дадоха тон за война.

Снимка 669456

Източник: HBO

Точно такава очакваме да видим във втори сезон на "Домът на дракона", а и няколкото пуснати трейлъра подсказват именно това. Защото въпросът е не дали, а кога ще избухне тази война, която се очаква да разкъса още повече домът на Таргариен.

От едната страна са Ренира и Демън, които още използват крепостта Драконов камък за своя щабквартира. Те разполагат с поне три дракона, подкрепата на принцеса Ренис, която успя драматично да избяга от Кралски чертог, и вярата, че именно Ренира е законният наследник на трона.

Но не стремежът към трона ще бъде водещ за Ренира. Единственото, което тя иска, е да отмъсти за смъртта на сина си, който загина след спречкването с Емонд.

Снимка 669457

Източник: HBO

На трона в Кралски чертог обаче седи младият крал Егон, който все още е опиянен от властта и е готов да започне изпепеляваща война, подстрекаван именно от брат си Емонд.

Техният най-голям коз е и най-големият и възрастен дракон в цялото кралство - Вагар. Но неговата Ръка Ото Хайтауър и кралицата майка Алисент не са толкова наивни и импулсивни. Те знаят, че да бъдат пуснати в битка драконите ще бъде самоубийство. Но имайки предвид темперамента на всички замесени лица, това изглежда неизбежно. И точно както в първи сезон на "Домът на дракона", и сега ще видим допускането на грешки, които ще доведат до още повече кръвопролития...

Снимка 669458

Източник: HBO

Създателят на сериала Райън Кондал вече заяви, че във втори сезон ще видим две големи и зрелищни битки, в които участие ще вземат и много дракони. Той ги определи като две от най-мащабните за целия франчайз, което определено е обещаващо.

Е, втори сезон ще бъде с два епизода по-кратък от първи - осем вместо десет, но пък това ще бъде за сметка на по-бързото и динамично действие. И само броени часове преди премиерата на втори сезон на "Домът на дракона", HBO потвърди, че сериалът със сигурност ще има и трети.

Първи епизод на "Домът на дракона" е в Max от 17 юни. Премиерата по HBO е от 21 ч.