На 18 май Ицо Хазарта представи на концерт-премиера "Неправилен рап" - първия си самостоятелен албум. Още през февруари обаче видеоклипът на "Браво" (първият сингъл от него) се превърна хит, който към днешна дата клипът има над 8 милиона гледания в YouTube.

Вчера, 21 май, Ицо Хазарта пусна втори видеоклип. Песента е "Гладен" и макар да "няма претенции да е нещо велико", както сам споделя Хазарта пред bTV, всъщност е точно такова.

Неслучайно наричат Ицо Хазарта социален поет. Той е от малцината изпълнители с такова огромно влияние върху новото поколение.

От създаването на Ъпсурт през 90-те до днес неговите текстове представят реалността по изключително агресивен, саркастичен и ироничен начин. Изключение не прави и "Гладен", в която песен този път се засяга темата за затлъстяването. 

Тексът е от типичните за Хазарта проницателни "класики", които човек има нужда да изслуша поне пет-шест пъти, за да схване целия многопластов смисъл, заложен във всяка рима.

"Тялото яло и пило, и спало и като цяло само седяло, едно огледало го изненадало и се оказало надебеляло..."

Ето за такива работи се говори в един от куплетите, и всичко в него е истина: и мързеливият начин на живот, който води голяма част от населението, и реалността, показана по най-добрия начин -  чрез хумора.

"Разказвам сига кулинарна история за мъжа и храната - тва е мойта тиория", продължава Хазарта, което толкова ни напомня на песента на" Ванко 1 и Ирина Флорин "Запази вечерта" и тяхното "Разказвам сега една обикновена история, за мъжа и жената това е моята теория". Каква е точната цел на Хазарта да включи тези рими, само може да гадаем, но едно е сигурно и това е, че при него няма нищо случайно. 

Феновете на Хазарта и Ъпсурт не пропуснаха да забележат и приликата на "дай една пържола и си земи киноата" (което много напомня за текста на "Звездата") и добре познатото "дай една цигара, ще те е.. у звездата". 

"За новия клип се наложи известно време да спазвам строг хранителен режим, но в замяна ми позволиха да си избера любима прическа", написа Хазарта под една от снимките в профила си в Instagram. Пак на нея виждаме лирическия герой от видеото, който (както отбелязаха много от феновете) доста прилича на Люси Иларионов. 

И ако все още някой не е имал възможност да чуе песента и да гледа клипа, ето сега е моментът да го направи - не само за да е в крак с това, за което всички говорят, а и защото Хазарта за пореден път показа как се прави качествен български хип-хоп.